Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Search helpt mobile-vriendelijke pagina’s te vinden

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2014, 10:08 CategorieAndroid

Wanneer je via je tablet of phablet een zoekopdracht via Google maakt, dan kan het voorkomen dat sommige webpagina’s onleesbaar zijn. Dat probleem wil Google nu verhelpen door een nieuwe tag op Google Search te introduceren, die mobile-vriendelijke pagina’s aangeeft.

Google Search

Maak je wel eens mee dat, wanneer je een zoekopdracht bij Google invult op je tablet of phablet, je op een website komt die helemaal niet goed leesbaar is? Zeker op het scherm van een phablet of kleinere tablet kan dat vaak voorkomen. Je moet dan heel veel heen en weer en op en neer scrollen om goed te kunnen lezen wat er nou op zo’n pagina staat en inzoomen wanneer je op zo’n piepkleine link wil klikken. Dat gebeurt altijd wanneer een website niet geoptimaliseerd is voor mobile devices. Dat probleem gaat Google verhelpen.

Google wil dat probleem verhelpen, omdat het nogal frustrerend is. Zeker wanneer je eindelijk iets hebt gevonden wat je al een tijdje zoekt en dan nog steeds niet goed kunt lezen wat er staat. In de komende weken introduceert Google daarom op het mobiele web van Google Search een tag die aangeeft dat een website mobile-vriendelijk is. Zo’n website moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen voordat het een dergelijke tag krijgt. Sites met een tag komen overigens hogerop in de zoekresultaten te staan, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn.

Maar dat laatste is nog een experiment. Het uiteindelijke doel is om ook het mobiele web gebruiksvriendelijker te maken en webdevelopers het belang bij te brengen van een mobiele website. Het zorgt er niet alleen voor dat je bezoekers gemakkelijker over je website navigeren – doe je het niet, dan kost het je misschien wel bezoekers die niet meer op je pagina komen. Dit is nog maar de eerste stap die Google zet om het mobiele web gebruiksvriendelijker te maken – daarom werkt het nog alleen wanneer je zoekt in het Engels.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.