Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google voorziet Agenda-app van Lollipop-update

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2014, 8:53 CategorieAndroid

Google heeft deze week de Agenda-app voorzien van een flinke update, die in de komende weken beschikbaar moet zijn voor iedereen. Mocht je nu al gebruikmaken van Android 5.0 Lollipop, dan is de update al automatisch geïnstalleerd.

Google Agenda

Google heeft dan officieel de Agenda-app gepresenteerd. Android 5.0 Lollipop is vanaf nu verkrijgbaar (omdat Nexus 9 en Nexus Player, alleen in Noord-Amerika, uit zijn en omdat langzaamaan de uitrol voor andere apparaten begint), dus toont Google de laatste apps die nog niet van een 5.0-update waren voorzien. De nieuwe Agenda-app moet je vooral meer werk uit handen nemen – daarom haalt de app straks informatie uit je Gmail-account, net zoals Google Now dat nu al doet. Dat scheelt weer wat copy/paste-werk.

Dat gaat dan met name om hotelreserveringen, concertkaarten en vliegtuigtickets – maar in hoeverre ook alles in Nederland werkt, is nog even afwachten. Het Google Now in Nederland is bijvoorbeeld ook lang niet zo uitgebreid als in Noord-Amerika, bijvoorbeeld. Daarnaast denkt Agenda straks ook met je mee. Terwijl je iets intypt, zal de app suggestie opdreunen. Uit de lijst die dan verschijnt kun je snel kiezen wat je precies wil doen en waar. Doe je vaak dezelfde dingen, dan stelt Agenda die afspraken nog gemakkelijk in.

Ook heeft Agenda nog een leuke designfeature gekregen. Op basis van de activiteit die je hebt gepland, stelt Google soms een plaatje in. Dat kan bijvoorbeeld een foto of kaart zijn van de locatie waar je hebt afgesproken – of dat nou gewoon in de stad of middels een vliegreis is – of een illustratie van die activiteit – zoals glazen wanneer je een drankje, bijvoorbeeld. De nieuwe Agenda-app werkt op alle Android-apparaat vanaf 4.1+ en natuurlijk op Lollipop. In de komende weken moet de update beschikbaar zijn voor iedereen.

  • Google Agenda
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.