Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP TouchPad krijgt onofficiële update naar Android 5.0

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2014, 8:55 CategorieAndroid

Hoewel de HP TouchPad al zo’n drie jaar niet meer gemaakt wordt, betekent dat niet dat de modders community de tablet laat vallen. Een stel creatieve geesten heeft het voor elkaar gekregen Android 5.0 Lollipop draaiende te krijgen op de TouchPad.

HP TouchPad

De HP TouchPad, een tablet die al drie jaar lang niet meer geproduceerd wordt en op WebOS draaide, heeft in de afgelopen jaren nieuw leven gevonden bij de Android modders community (mensen die genoeg verstand hebben van software en daar leuke trucjes mee kunnen uithalen). De HP TouchPad werd in 2011 gelanceerd en nog geen twee maanden later trok HP de kleine tablet terug vanwege tegenvallende verkoopresultaten. De resterende modellen werden verkocht voor 99 dollar en toen werd-ie ineens wel populair.

Opeens verkocht HP miljoenen exemplaren (waarschijnlijk met flink wat verlies), dus momenteel zijn er evenveel eigenaars op de wereld, die de HP TouchPad voornamelijk gebruiken voor toffe mod-dingen. Zo is het ontwikkelaar flintman, van het xda-ontwikkelaarsforum, gelukt Android 5.0 op de HP TouchPad te laten draaien. De huidige versie zit nog vol fouten en is tergend langzaam, maar wanneer die problemen zijn opgelost geeft de ontwikkelaar de software vrij (die gebaseerd is op Evervolv, een custom versie van Android).

Dat betekent dat je met je HP TouchPad kan genieten van de verbeterde beveiliging, mooiere user interface en meer van Android 5.0. Helaas werkt dus nog niet alles naar behoren: zo doen de camera’s het niet altijd en start de YouTube-app niet altijd op. Er zijn ook wel eens problemen met Bluetooth. Dus het beste is om nog even te wachten voordat je met Android 5.0 aan de haal gaat. Wil je toch Android op je HP TouchPad, dan doet Android 4.4 het voorlopig meer dan prima op het apparaat.

  • Delen:
HP TouchPad
WebOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.