Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC komt in 2015 met meerdere premium tablets

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2014, 15:02 CategorieAndroid

HTC heeft zich een hele tijd stilgehouden op de tabletmarkt, wat op zich ook wel logisch is na het fiasco van de HTC Flyer en vervolgens de HTC Jetstream. Dit jaar probeert de Taiwanese fabrikant het opnieuw en wel met Google. Samen met de internetgigant introduceerde HTC onlangs de Google Nexus 9. Toch blijft het daar ook niet bij want HTC heeft grootse plannen.

Tijdens een persconferentie in Taiwan heeft Jack Tong, hoofd van de Noord-Aziatische afdeling van HTC, laten weten dat het bedrijf in 2015 meer tablets op de markt zal brengen. HTC gaat echter niet dezelfde kant op als onder meer Acer en Asus. Het bedrijf wil zich richten op high-end tablets aangezien daar volgens Tong het meeste geld mee te verdienen is. De tablets worden volgend jaar onder de eigen naam, HTC dus, uitgebracht.

Daarbij geeft Tong aan dat met goedkope tablets weinig onderscheid meer te maken is, zeker wanneer we kijken naar de markt van 7-inch tablets. Deze markt is volgens Tong vervaagd door de opkomst van de zogenaamde phablet, een smartphone met een formaat van 5- tot 7-inch. Het is vooralsnog onduidelijk wat we volgend jaar precies van HTC kunnen verwachten maar we mogen dus uitgaan van tablet met een formaat van 8- tot 10-inch en high-end specificaties.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.