Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Honor 6X opgedoken in China

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2014, 14:45 CategorieAndroid

De fabrikant Huawei schijnt bezig te zijn met een phablet-variant van de smartphone Huawei Honor 6. De phablet krijgt een scherm van 5.5-inch. Het apparaat gaat mogelijkerwijs Honor 6X heten en dook voor het eerst op in China.

Huawei Honor 6X

De Chinese fabrikant Huawei schijnt op dit moment bezig te zijn met een grote variant van de Huawei Honor 6-smartphone, genaamd de Huawei Honor 6X. Het toestel krijgt een 5.5-inch-scherm, wat hem officieel indeelt in de phablet-categorie. De phablet dook voor het eerst op in China, in de TENNA. Dat is de Chinese waakhond als het gaat om nieuwe elektronische producten die met een netwerk werkt. Als we kijken naar de vermoedelijke specificaties, dan hebben we te maken met een high-end-toestel.

De Huawei Honor 6X krijgt dus een scherm van 5.5-inch. Phablets beginnen op die maat, dus daarom valt hij binnen die categorie. Onder de motorkap zou een octacore-processor zitten, geklokt op 1.8GHz. De behuizing zou compleet van aluminium gemaakt zijn. Hoewel we niet zeker weten wie voor de processor verantwoordelijk is, kunnen we – mits dit toestel dus echt op de markt uitkomt – met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat de Honor 6X de Kirin-processor gaat gebruiken; die is in huis ontwikkeld.

Verder zou het apparaat 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan intern geheugen en een microSD-kaartslot moeten hebben, zodat je ook die ruimte nog kunt uitbreiden. Ook schijnt de phablet twee camera’s aan de achterkant te hebben, waardoor het goed mogelijk is dat je er ook 3D-foto’s mee zou kunnen maken. Dat zou ongeveer net zoals de HTC Duo Camera kunnen werken – de foto’s die zijn gemaakt met die camera hebben meer diepte. Mogelijk wordt de Huawei Honor 6X eind dit jaar aangekondigd.

  • Delen:
Honor 6X
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.