Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Inbox krijgt kleine update

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2014, 9:11 CategorieAndroid

Google heeft de nieuwe Inbox-app voorzien van een kleine update, waarmee de app net wat beter bij Android 5.0 Lollipop past. Eerder zagen we een dergelijke marginale update ook al voorbijkomen met de Google Play Kiosk-app.

Inbox by Gmail

Hoewel Inbox by Gmail nog maar net een week uit is, heeft Google de app nu al voorzien van een kleine update. Verwacht er niet teveel van, want grote aanpassingen komen vaak niet zo kort na de lancering. Wat we zien is dat Google wat consistenter wordt als het gaat om het Material Design, zoals we onlangs ook al zagen gebeuren met de Google Play Kiosk-app. Er zijn dus geen grote veranderingen zichtbaar – al zullen de mensen met meerdere e-mailaccounts wel blij worden van tenminste één nieuwe feature.

Mocht je al gebruikmaken van Android 5.0, middels de developers preview of omdat je al je Nexus 9 in huis hebt, en gebruikmaken van Inbox, dan zie je direct dat de statusbalk aan de bovenkant van kleur is veranderd. Het is niet precies dezelfde kleur groen als de menubalk, maar het past wel veel beter bij elkaar zo. Dit lijkt overigens een exclusief dingetje te worden voor Lollipop, aangezien Google dit niet letterlijk mogelijk maakt op oudere Android-toestellen. Daar bestaat natuurlijk nog wel het transparante effect, dat ongeveer hetzelfde doet.

Daarnaast geeft Google nu voorrang aan het menu dat je opent vanaf de linkerkant en valt de groene balk (met daarop de naam van de lade en het zoekicoontje) naar de achtergrond. Overigens heeft Google het nu mogelijk gemaakt gemakkelijk tussen verschillende e-mailadressen te wisselen. Door links bovenin het linker menu naar links of rechts te scrollen, wissel je van e-mailaccount. Diezelfde functionaliteit vinden we terug in de vernieuwde Gmail-app. Mocht je de app hebben, dan kun je de update snel verwachten.

  • Inbox by Gmail
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.