Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel kondigt chip-plannen aan voor 2015 en 2016

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2014, 10:10 CategorieHardware

Intel heeft bekendgemaakt met welke chips de fabrikant de komende twee jaar tablets en andere producten, zoals smartphones, gaat voorzien. We zien chips in alle soorten, maten en prijzen voorbijkomen, dus de kans is groot dat je toekomstige tablet op Intel draait.

Chips van Intel

Intel heeft laten weten waar het de komende twee jaar mee op de proppen komt qua chips. We zien de Intel-chips in een hoop producten terug, zoals smartphones, high-end-apparaten, low-cost computers en natuurlijk tablets. Eerder dit jaar introduceerde Intel de vijfde generatie Core Broadwell-chip en die chip vinden we terug in 2-in-1-tablets met een laag energieverbruik en gemiddelde prestaties. Begin 2015 zullen we een verbeterde Broadwell-chip terugvinden in apparaten die wat krachtiger zijn dan de huidige.

Later volgend jaar zien we ook de Skylake-chip, een zesde generatie Core-processor, en de Bay Trail-processor, een chip die niet veel kost en niet veel energie verbruikt. Intel Atom-, Celeron- en Pentium-processors zijn, sinds 2013, behoorlijk populair onder fabrikanten die een Windows- of Android-tablet bouwen, dus Intel blijft hen voorlopig produceren. De Bay Trail-tablets gingen onbedoeld de concurrentie aan met ARM-tablets, waardoor Intel ineens de prijs laag moest houden en minder winst maakte, maar wel marktaandeel pakte.

Later in 2015 en verder in 2016 vervangt Intel de Bay Trail-chips met Moorefield chips en Cherry Trail-processors voor high-end-apparaten en de SoFIA-processors voor apparaten die minder krachtig zijn. Ook zien we de Celeron en Pentium Braswell-chips, die zijn geschikt voor 2-in-1-tablets. Met al die nieuwe chips en processoren betekent dat dat de kans groot is dat je in de toekomst een tablet hebt die draait op technologie van Intel. Ook kondigde Intel eerder IRDA aan voor Android: een standaard design dat als basis voor een tablet dient.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.