Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8.1.1 nu beschikbaar voor iPad en iPhone

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2014, 21:21 CategorieBesturingssystemen

Een update voor de software voor de iPad en iPhone, iOS 8.1.1, is vanaf vanavond beschikbaar. De update bevat prestatie verbeteringen voor apparaten, en een aantal bugfixes, oplossingen voor bekende problemen. iOS 8.1.1 is alweer de vierde update sinds het uitkomen van iOS 8.

Eerdere updates waren niet altijd even succesvol: zo werd de iOS 8.0.1 update teruggetrokken omdat deze voor problemen zorgde. Later kwam iOS 8.0.2 uit en met iOS 8.1 kwam onder andere de oude vertrouwde camerarol weer terug. Ook werd continuity geactiveerd en konden mensen in Amerika Apple Pay gaan gebruiken.

Stabiliteit iOS 8.1.1

Voor oudere apparaten is het updaten naar iOS 8.1.1 wellicht merkbaar. De update zorgt zoals verwacht door beta versies van de software voor betere prestaties op oude apparaten zoals de iPad 2 en de iPhone 4s. Dit zijn de oudste iPad en iPhone generaties die nog ondersteund worden door iOS 8. Door de update werkten de apparaten stabieler en iets sneller.

Deel-bug

Sinds iOS 8 is het deel menu aanpasbaar door de gebruiker. Zo kun je, wanneer je de Pinterest app geïnstalleerd hebt, een Pinterest knop bij het deel-menu plaatsen. Dat werkte al prima, maar wanneer je de volgorde van deze deel-menu’s aanpaste, dan bleef de nieuwe volgorde even opgeslagen, maar na verloop van tijd werd dit automatisch gereset.

Dit leidde tot veel klachten en ergernissen, want zoiets hoort natuurlijk te werken. Wie iOS 8.1.1 installeert zal ervaren dat dit vanaf nu gewoon weer naar behoren werkt, en de locatie en het aan- en uitschakelen van deel knoppen blijft gewoon bewaard.

iOS 8 sharesheet

iMessage

Tegelijkertijd met het beschikbaar komen van de nieuwe software update verschenen berichten over iMessage. Deze berichtendienst van Apple zou het niet meer doen. Het lijkt er echter op dat het niet werken van iMessage niet aan de update ligt, maar duurt het versturen en ontvangen van berichten door alle drukte op de servers van Apple door de update iets langer.

Updaten

De update is te downloaden via Instellingen op je iPad of iPhone. De update neemt extra ruimte in beslag. Door via iTunes op de computer te updaten omzeil je dat echter en hoef je geen oude foto’s of apps te verwijderen om te kunnen updaten.

 • Delen:

Reacties

 1. Ria stricker
  25 september, 2015 om 23:54

  Ik probeer ios 8 weer te downloaden maar lukt niet. Heb helaas ios 9 geinstallerrd maar deze werkt zo traag en veel app’s reageren slecht op ios 9

 2. Ria stricker
  25 september, 2015 om 23:55

  Ik probeer tevergeefs ios 8 te downloaden. Ik heb helaas ios 9 geinstalleerd maar werkt traag en veel apps reageren niet

 3. Overdevest
  11 oktober, 2018 om 11:13

  Ben messenger kwijt op mijn tablet en krijg hem niet terug. Ze vragen wachtwoord,bendat vergeten. En nu?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.