Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8.1.1 pakt prestatieproblemen iPad 2 aan

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2014, 17:25 CategorieiPad

Apple pakt de prestatieproblemen van de iPad 2 aan, zo blijkt uit de bèta van iOS 8.1.1. Verschillende ontwikkelaars testen die update nu. Wanneer de update voor iedereen beschikbaar komt, heeft Apple helaas nog niet bekendgemaakt.

iOS 8.1.1

Gisteravond laat heeft Apple de eerste ontwikkelaars en testers voorzien van de iOS 8.1.1-update. Deze update moet een aantal bugs en problemen met iOS 8.1 gaan verhelpen. Eén van de meest opvallende fixes is wellicht het feit dat de prestatieproblemen voor de iPad 2 worden opgelost. Ook zou de iPhone 4S dezelfde behandeling ondergaan. Beide apparaten zijn de twee oudste modellen die draaien op het nieuwste besturingssysteem van Apple, dus het is logisch dat er ergens problemen zou ontstaan. Die probeert Apple nu dus te verhelpen.

Wanneer dit ook daadwerkelijk lukt, dan verhelpt Apple meteen één van de grootste minpunten van het besturingssysteem – iOS 8 bleek veel trager te zijn op oudere apparaten dan iOS 7 dat vorig jaar was. Apps opstarten duurder langer dan voorheen en de user interface leek ook z’n beste tijd gehad te hebben – dingen die je niet verwacht van Apple. Gelukkig heeft het bedrijf in het verleden vaker de problemen met een nieuw besturingssysteem en oudere hardware op kunnen lossen, dus het zal nu ongetwijfeld nog eens lukken.

Dat de iPad 2 (en iPhone 4S) nu pas van hun problemen worden verholpen, is ergens natuurlijk logisch. Wanneer er ook problemen met de nieuwe hardware optreden, en daar waren er zat van, dan krijgen die natuurlijk voorrang. Daarnaast is het natuurlijk nog maar even afwachten hoeveel sneller de oude hardware precies wordt. Maar dat merken we gauw genoeg, wanneer Apple besluit de software-update uit te rollen. Maar wanneer dat precies gebeurt, weten we nog niet.

 • Delen:

Reacties

 1. Paul
  05 november, 2014 om 15:55

  Inderdaad volgens mijn instellingen kan ik upgraden naar iOS 8.1 …maar volgens de recente mededelingen en uitspraken durf ik dit nog niet te doen, wacht af tot er verbetering optreed in de toekomst. Dus problemen vermijden is de boodschap.
  Paul

 2. Gogo
  08 november, 2014 om 22:15

  zo’n groot en rijk bedrijf en dan een update opleveren die zo veel iPad gebruikers weken lang frustreert. En dan mogen we dan blij zijn dat het wordt opgelost…. Het vertrouwen van zorgeloosheid is de weg kwijt. Waarom?

 3. E.vd B
  12 november, 2014 om 20:44

  Ik heb m’n iPad 2 geüpdatet met ios8.1, had al gewacht met upgraden van ios8 omdat er zoveel problemen vermeld werden maar dacht dat dit ok was, maar wat een ramp zeg, met grote regelmaat loopt t scherm vast, sluit een app spontaan en meer van dat soort fratsen, waardeloos!
  Ik was erg blij met Apple maar nu………

  • Paul
   13 november, 2014 om 20:04

   Groot gelijk heeft U…hoe raar het ook, maar uit nieuwsgierigheid heb ik toch een upgrade gedaan naar iOS 8.1 . Sommige dingen zijn anders, maar wat een ramp als je op internet geraakt het is zoeken waar je naar toe wil en ook veel trager kan zowel internetten op mijn laptop …dat het zo erg is had ik toch niet verwacht. Verdomme zeg.
   Hopelijk zien we in het kort verbetering of anders is het tijdperk van iPad. Voorgoed voorbij

 4. Steef
  14 november, 2014 om 11:05

  Wat een gepruts bij Apple.
  Je zou toch zeggen dat er van te voren gecheckt wordt wat een update voor bugs heeft voor oudere type hardware.
  Nu miljoenen gebruikers gefrustreerd.

  8.0, 8.0.1, 8.1, geven dat de iPad zo traag is, vastloopt etc..

 5. Ingrid
  08 december, 2014 om 8:17

  Waardeloos, iOS 8.1.1, ik kan bijna niets meer met m’n iPad, alles loopt vast.
  Wat moet ik nou?

 6. Wim
  22 januari, 2015 om 10:09

  Kennelijk doen ze het opzettellijk om de verkoop te stimuleren .Wat uiteindelijk een verbetering moet zijn is een verslegtering .Ik heb de zelfde
  ervaring als de andere reacties .
  Heb het aangegeven bij aplple en word daar voor bedankt en er gebeurd dus niets .

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.