Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Pro krijgt 12.2-inch display en aangepaste versie iOS’

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2014, 11:40 CategorieiPad

Afgelopen maand lanceerde Apple twee nieuwe tablets; de iPad Air 2 en de iPad Mini 3. Er gaan echter ook al een half jaar geruchten over een grotere versie die op studenten en zakelijke gebruikers gericht zou zijn. Vandaag is er een nieuw gerucht over dit model, de iPad Pro, verschenen.

De Apple iPad Pro is een inmiddels veelbesproken tablet die door zijn grote afmeting ideaal zou zijn om werk op te verrichten. Eigenlijk in alle geruchten kwam eenformaat van 12.9-inch naar voren maar de bronnen van Macotakara denken daar anders over. Volgens deze bronnen krijgt de iPad Pro een formaat van 12.2-inch.

Apple zou de tablet tussen een MacBook met een formaat van 13.3-inch en een iPad Air met en formaat van 9.7-inch willen plaatsen. Het 12.2-inch formaat lijkt hierdoor ideaal. De tablet zou een beeldverhouding van 4:3 krijgen en voorzien worden van een zeer slanke en lichte behuizing. Volgens de bronnen ligt het profiel van de tablet tussen die van de iPhone 6 (6.9 millimeter) en iPhone 6 Plus (7,1 millimeter).

Ook zou Apple de iPad Pro uitrusten met een aangepaste versie van iOS. Wat er precies aangepast wordt is onduidelijk maar deze versie zou optimaal gebruikmaken van het grotere scherm, en mogelijk behoort een splitscreen-modus dus tot de mogelijkheden. Daarbij valt op dat Apple een speaker aan zowel de bovenzijde als de onderzijde van de tablet zou plaatsen, wat een duidelijk stereo-effect tot gevolg moet hebben wanneer de tablet horizontaal gebruikt wordt.

Apple heeft zelf het bestaan van de iPad Pro nog altijd niet bevestigd en zal dit waarschijnlijk ook niet doen voordat de tablet officieel gepresenteerd wordt. De verwachting is dat we halverwege 2015 meer te horen krijgen over deze iPad.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.