Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPhone 6 Plus loopt in op iPhone 6

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2014, 10:16 CategorieiPhone

Uit onderzoek van drie verschillende bronnen blijkt dat de iPhone 6 Plus wereldwijd op de gewone iPhone 6 aan het inlopen is. Waar we voorheen zagen dat er voor elke zes normale iPhone 6 modellen slechts één Plus verkocht werd, zien we nu dat die ratio al op drie tot één staat.

iPhone 6 Plus

Zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus zijn nu zo’n twee maanden op de markt verkrijgbaar en het is interessant om te kijken naar hoe beide apparaten het ten opzichte van elkaar doen. Voorheen bleek dat er voor elke verkochte iPhone 6 Plus, zes normale iPhone 6-modellen verkocht werden. Nu de productie van de Plus is opgeschroefd, voornamelijk voor China, en de voorraad dus weer is bijgewerkt, zien we een grote verschuiving in dat nummer. Want voor elke verkochte iPhone 6 Plus worden er nu nog maar drie van de normale versie verkocht.

Helaas is het effect van de voorraad niet zichtbaar in het onderzoek. Want hoewel die voorraad dus is voorzien van extra toestellen, betekent dat niet direct dat iedereen die een iPhone 6 Plus wil, er ook één heeft gekregen. Het lopende voorraadtekort zorgt er nog steeds voor dat sommige mensen voor de normale iPhone 6 gaan, wat dus betekent dat de ratio heel anders kan komen te liggen, wanneer Apple z’n productie nog verder zou opschroeven, bijvoorbeeld. Maar met meer producten in het portfolio van het bedrijf, lukt dat momenteel niet.

In de toekomst zou die ratio verder kunnen verschuiven in het voordeel van de iPhone 6 Plus. Consumenten prefereren het gemak van een groter scherm, omdat je er gemakkelijker op kunt lezen en beter video’s op kunt bekijken. Maar aan de andere kant is de Plus wel veel duurder dan de normale variant, waardoor ouders, die wellicht een iPhone 6 aan hun kinderen willen geven, mogelijk voor een goedkoper model gaan, die vrijwel hetzelfde doet als het duurdere model. Ook is het interessant om te zien welk effect de Plus op de iPad gaat hebben.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.