Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Je homescreen kleurt rood in strijd tegen aids met (RED)

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2014, 11:53 CategorieApple

Wie het automatisch updaten van apps aan heeft staan en vanochtend zijn of haar iPhone of iPad ontgrendelde schrok zich vast een hoedje. Vannacht zijn namelijk 25 apps geüpdatet in een samenwerking tussen Apple, (RED) en de ontwikkelaars van de apps, en ze hebben allemaal een rood icoon gekregen, om aandacht te creëren voor (RED), een organisatie die strijd tegen aids in Afrika.

Geld ophalen

Niet alleen de iconen van de apps zijn rood gemaakt. Elke app die meedoet aan de actie, het zijn er 25, heeft een nieuwe, speciale in-app aankoop. Zo kun je in in Clear een nieuw thema kopen waarmee je alle kleuren in de app naar rood verandert. In CSR Racing kun je een rode Mercedes-AMG GT kopen, in FIFA 15 Ultimate Team zijn speciale rode pakjes met waardevolle spelers beschikbaar en in Monument Valley is het laatste deel uit de serie, Ida’s Red Dream te koop. 100% van de opbrengsten gaan naar de stichting (RED).

(RED)

(RED) strijdt tegen aids in Afrika. Het is niet de eerste keer dat Apple samenwerkt met (RED), de twee werken namelijk al 8 jaar samen. Zo verkoopt Apple rode (RED) smartcovers, waarvan de opbrengsten naar de stichting gaan. Ook ontwierp Apple’s Jony Ive samen met Marc Newson en Bono een rode Mac Pro en rood-gouden EarPods voor een veiling voor (RED), die in totaal 12 miljoen dollar ophaalde. Sinds het ontstaan van (RED) haalde de stichting $275 miljoen op, waarvan $75 miljoen via Apple opgehaald is.

Winst delen

Apple pakt dit jaar nog meer uit om geld op te halen voor (RED). Zo wordt een deel van de winst van Black Friday en Cyber Monday, de drukste dagen in Amerikaanse winkels aan (RED) afgestaan om onderzoek te doen naar aids.

De (RED) actie met de 25 apps geldt tot 7 december. Alle apps die meedoen aan de actie kun je vinden op de website van Macstories.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.