Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jolla start crowdfunding-campagne voor SailFish OS tablet

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2014, 11:06 CategorieHardware

Gisteren zagen we al een tablet van Nokia voorbij komen die verdacht veel op de populaire iPad mini lijkt maar ook de start-up Jolla denkt met de vormfactor van de iPad mini succes te kunnen boeken. Het Finse bedrijf, reeds bekend van de smartphone met SailFish OS, is namelijk een crowdfunding-campagne gestart voor de ontwikkeling van de eerste SailFish OS tablet.

Qua hardware komt de eerste SailFish OS tablet veel overeen met de Android tablet van Nokia, dat zijn de plannen althans. De tablet is voorzien van een 7.9-inch display met een 2.48 bij 1.536 pixels resolutie, draait op een Intel Atom-processor met vier kernen en is uitgerust met 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Ook is er een 5 megapixel camera aan boord. De tablet beschikt niet over een aluminium behuizing maar is ook goedkoper dan het model van Nokia.

Datgene waarmee Jolla zich van de concurrentie wil onderscheiden is de software; SailFish OS. De tablet kan naast native-apps ook Android-apps draaien maar SailFish OS brengt, volgens het bedrijf, een ware multitask-ervaring naar tablets. Jolla geeft aan dat nog geen enkele multitask-functie op tablets echt goed en soepel werkt en daar moet met SailFish OS dus verandering in komen. Zo kun je een video pauzeren zonder dat deze full-screen getoond wordt en kun je apps naast elkaar draaien.

Momenteel wordt de SailFish OS tablet van Jolla aangeboden via Indiegogo voor een prijs van 189 dollar voor de eerste 1.000 personen die het project steunen. Voor de overige ‘backers’ is de prijs 199 dollar. In totaal moet er 380.000 dollar verzameld worden om het project van de grond te krijgen en de tablet in productie te nemen. De verwachting is dat de eerste tablets in het tweede kwartaal van volgend jaar verscheept worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.