Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jolla Tablet krijgt misschien splitscreen en 3G

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2014, 11:42 CategorieAndroid

De Jolla Tablet is een succes op Indiegogo en heeft nieuwe stretchdoelen toegevoegd: waaronder splitscreen- en 3G-mogelijkheden. Maar daarvoor moet je nog wel even de portemonnee trekken: het bedrijf heeft nu in totaal 2,5 miljoen dollar nodig.

Jolla Tablet

De Jolla Tablet is een succes op het crowdfundingplatform Indiegogo en behaalde binnen no-time al de mijlpaal van één miljoen euro. Maar het bedrijf achter de tablet wil meer en verdergaan dan dat, door nieuwe stretchdoelen op te stellen. Een stretchdoel is een nieuw doel op een crowfundingplatform, waarmee nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd kunnen worden. Voor de Jolla Tablet betekent dat de splitscreen-functie, 3.5G-connectiviteit en microSDHC-ondersteuning tot wel 128GB. Maar dat gaat je wel wat geld kosten.

Het eerste extra doel is die micro-SDHC-slot, dat kaartjes ondersteunt tot 128GB. Daar is een doel van 1,5 miljoen dollar voor opgesteld. Gelukkig is dat doel niet ver verwijderd van succes: op moment van schrijven zien we 1,297,942 dollar op de teller staan, wat dus betekent dat het bedrijf met een kleine zet (van ruim 200 duizend dollar) ook dat doel in de pocket heeft. Jolla krijgt de splitscreen-functie pas wanneer het doel van 1,75 miljoen dollar behaald is. Ook dat lijkt nog maar een kleine stap verwijderd.

De klapper komt pas met het stretchdoel van 2,5 miljoen dollar. Dat is 750 duizend dollar meer dan het doel ervoor en meer dan twee miljoen dollar bovenop de initiële doelstelling van 380 duizend dollar. Mocht dat doel binnen nu en twaalf dagen behaald worden, dan krijgt de tablet ook nog eens een 3.5G-verbinding (en dan wordt de tablet daarna ook dertig dollar duurder). Mocht dit allemaal gaan lukken, dan krijg je waarschijnlijk in mei 2015 een overcomplete tablet met een geheel eigen besturingssysteem: SailFish OS 2.0.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.