Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jolla’s tablet heeft nu 1 miljoen opgehaald met crowdfunding

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2014, 11:44 CategorieAndroid

Binnen 48 uur na het lanceren van de crowdfunding-campagne, heeft de Jolla-tablet al meer dan één miljoen dollar opgehaald. Dat is een indrukwekkend begin van een crowdfunding-campagne. Verwacht wordt dat Jolla records gaat breken.

Jolla Tablet

Jolla heeft nu al meer dan een miljoen dollar opgehaald voor de Jolla Tablet, een tablet die draait op het zelfgemaakte SailFish-besturingssysteem. Dit indrukwekkende resultaat heeft het bedrijf binnen 48 uur na de lancering van de crowdfunding-campagne op Indiegogo behaald. Jolla is opgericht door ex-Nokia-medewerkers, die al eerder een succes op SailFish en smartphones hadden via crowdfunding. De Jolla-smartphone is sinds afgelopen december te koop in Europa in de eigen online winkel van het bedrijf achter de apparaten.

De Jolla Tablet heeft een scherm van 7,9 inch, met een resolutie van 2048 x 1536. Hij draait op een Intel Atom-processor met vier kernen en is uitgerust met 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen, dat met een microSD-kaart kan worden uitgebreid. Ook is er een 5 megapixel-camera aan boord. De tablet beschikt niet over een aluminium behuizing, maar is ook goedkoper dan het model van Nokia (een logische vergelijking vanwege de wortels van het bedrijf en het feit dat de tablet er ook gewoon sterk op lijkt).

Het besturingssysteem moet echter het unique selling point worden voor de tablet. Die kan namelijk naast native-apps ook Android-apps draaien, maar SailFish OS brengt, volgens het bedrijf, een ware multitask-ervaring naar tablets. Jolla geeft aan dat nog geen enkele multitask-functie op tablets echt goed en soepel werkt en daar moet met SailFish OS dus verandering in komen. Zo kun je een video pauzeren zonder dat deze full-screen getoond wordt en kun je apps naast elkaar draaien. Microsoft werkt ook aan een multitask-oplossing.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.