Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Konami brengt Yu-Gi-Oh!-game uit voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2014, 15:16 CategorieAndroid

De Japanse spellenuitgever Konami brengt binnenkort een nieuw deel in de Yu-Gi-Oh-serie naar Android- en iOS-apparaten. De precieze releasedatum voor die diepgaande kaartspel is helaas nog niet bekendgemaakt.

Yu-Gi-Oh Duel Generation

Konami, een Japanse uitgever van videogames, heeft aangekondigd dat het voor het eerst in de geschiedenis van het populaire kaartspel Yu-Gi-Oh! een Android- en iOS-versie van het spel uitbrengt. Eerder kwam het spel al wel naar bijvoorbeeld de Gameboy Advance en Nintendo DS, twee gigantisch populaire handheld devices. Maar de mobiele markt gaat verder dan handhelds van Nintendo en dat weten ze in Japan ook. Konami wil met deze app een nieuwe generatie kaartenspaarders aanspreken en binnen hengelen.

De app, genaamd Yu-Gi-Oh! Dual Generation, wordt gratis te spelen. Het zal tevens een replica zijn van het originele kaartspel, dat al miljoenen mensen over heel de wereld in z’n greep heeft. Het kaartenspel heeft ook een eigen animéserie, bijvoorbeeld. Met de app kun je het dus straks opnemen tegen je vrienden en aartsvijanden. Dat kan zowel off- als online, straks. Gelukkig zijn er nogal wat Yu-Gi-Oh!-toernooien wereldwijd, dus dat moet wel goed komen. Verder werkt de app precies zoals spelers zouden verwachten.

Yu-Gi-Oh! Dual Generation bevat zo’n zesduizend (!) kaarten en in de toekomst worden er nog meer beschikbaar gemaakt. Yu-Gi-Oh! is een kaartspel waarin spelers kaarten met daarop monsters, spreuken en vallen verzamelen. Met die verzameling nemen ze het op tegen andere verzamelaars. Konami is voornemens straks wekelijkse toernooien te organiseren, waar spelers steeds sterkere kaarten kunnen verdienen door sterkere vijanden te verslaan. Overigens wil Konami deze app ook als instapmoment gebruiken voor nieuwkomers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.