Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘LG werkt aan tablets met oprolbaar display’

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2014, 10:23 CategorieHardware

Tablets zijn al sinds het begin voorzien van een flatscreen display maar we zien steeds meer fabrikanten die prototypen tonen van oprolbare of flexibele displays. LG is één van de fabrikanten die aan dergelijke displays werkt en volgens bronnen binnen het bedrijf zal dit op termijn resulteren in tablets met oprolbare schermen.

Zou het niet mooi zijn als je je tablet kunt oprollen of opvouwen en zo met je mee kunt dragen? Of dat je een tablet kunt uitvouwen voor het bekijken van een film? Er zijn wat leuke toepassingen voor flexibele displays te bedenken maar hoe fabrikanten deze schermen exact gaan implementeren en gebruiken is vooralsnog afwachten.

LG heeft al meerdere malen getoond wat de mogelijkheden met oprolbare displays zijn en volgens insiders van het bedrijf krijgen we wellicht volgend jaar wellicht de eerste tablets te zien die hierover beschikken. Voor deze schermen maakt LG gebruik van de amoled-techniek, welke we onder meer in tablets van Samsung en tv’s van LG terugzien.

Het blijft echter de grote vraag of het puur kunnen oprollen van je tablet een grote toegevoegde waarde is. Zolang het vouwen in een scherpe hoek niet tot de mogelijkheden behoort lijken de toepassingen voor consumenten in ieder geval minimaal. De kans is groot dat we tijdens CES 2015, een grote beurs die in januari plaatsvindt, meer van LG’s oprolbare schermen gaan zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.