Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lollipop heeft last van synchronisatieproblemen

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2014, 11:01 CategorieAndroid

Momenteel ondervindt een percentage Android 5.0 Lollipop-gebruikers problemen met de synchronisatieknop binnen de instellingen. Voorlopig lijkt het alleen te gaan om Nexus 5-smartphone-eigenaars, omdat tablet-eigenaars zich nog niet gemeld hebben bij Google.

Android 5.0 Lollipop

Hoewel er natuurlijk ook een hoop dingen goed gaan en goed gegaan zijn sinds de introductie van Android 5.0 Lollipop, ontdekken een hoop mensen toch wat problemen met het nieuwe Android, zoals je eerder vandaag al bij ons kon lezen. Naast problemen met het geheugen, is er blijkbaar ook een probleem met het synchroniseren van data. Niet zozeer dat het niet werkt wanneer alles op automatisch staat (wij hebben daar geen problemen mee ondervonden, in elk geval), maar handmatig synchroniseren lijkt voorlopig niet mogelijk.

En waarom? Dat weet nog niemand. Wanneer je nu naar Instellingen > Accounts > (en dan bijvoorbeeld) Google gaat, dan kun je rechts bovenin op die drie puntjes tappen. Doe je dat, dan staat daar meestal de optie om direct je data tussen alle platformen te synchroniseren, wanneer je dat nog niet automatisch doet. Maar sommige gebruikers, waaronder wij, hebben inmiddels opgemerkt dat handmatig synchroniseren niet mogelijk is, omdat de optie verdwenen is. Er staat nu dat je het syncen kunt annuleren, maar er verandert niets na het tappen.

Helemaal onderaan in het scherm staat er te lezen dat er inderdaad een probleem is met de synchronisatiedienst en Google is er al van op de hoogte. Desondanks heeft de zoekgigant nog niet gereageerd op de bug, omdat het natuurlijk nog veel meer problemen om handen heeft. Wanneer dit wordt opgelost en of er ook tablets zijn aangetast, is nog niet bekend. Dat laatste vooral omdat tablet-eigenaars zich nog niet gemeld hebben. Maar omdat het om hetzelfde systeem gaat, kan het voorkomen dat meer meer mensen hier last van hebben.

 • Delen:

Reacties

 1. Vital Van den Heuvel
  01 december, 2014 om 11:03

  In bezit van tablet Asus Nexus7. Na update van Lollipop 5.0 een trage werking en apps(facebook bv.) vallen zomaar uit.Hopelijk snel een oplossing.

 2. Jitze Posthumus
  22 mei, 2016 om 23:36

  Mijn adresboek op Samsung Note 3 verliest steeds meer en synchroniseert niet. Gelukkig is het adresboek via de laptop en via chromeboek wel intact.
  Ik heb de synchronisatie overal op automatisch staan, ging altijd goed tot lollipop 5.0 werd geïnstalleerd op mijn Note 3. Het geeft mij grote problemen. Ik heb eindeloos alles geprobeerd. Als ik bij een contact via mijn chromeboek iets verander, b.v. een spatie toevoegen en weer weg halen en dan opslaan, dan herstelt hij soms dit contact op mijn mobiel, meestal echter niet.
  Ik hoop dat het snel opgelost wordt. Helpt om een nieuwe telefoon te kopen?
  kan Google de update niet eerst terug draaien tot het opgelost is???

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.