Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft introduceert Signature Edition-tablets zonder bloatware

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2014, 11:16 CategorieMicrosoft

Google heeft al een tijdje de Nexus-toestellen in het assortiment waarmee het bedrijf wil aantonen hoe hardware en software optimaal kunnen samenwerken. De Nexus-tablets en -smartphones worden door Google verkocht maar door andere fabrikanten ontwikkeld en geproduceerd. Microsoft wil met de nieuwe Signature Edition-toestellen dezelfde strategie volgen.

Begin deze maand dook in de Microsoft Store de HP Stream 7 Tablet Signature Edition op. Deze tablet werd al een tijdje terug door HP aangekondigd maar is momenteel alleen via Microsoft te koop. Het bedrijf uit Redmond hangt het nieuwe Signature Edition-label aan de tablet, wat het volgende inhoudt;

De Stream 7 Signature Edition-tablet is exclusief verkrijgbaar in de Microsoft Store en speciaal afgestemd op snelle prestaties vanaf het moment dat je hem aanzet. De tablet wordt beveiligd met premium gratis antivirussoftware zonder vervaldatum. En het beste van alles: zonder irritante junkware of trialware, zodat je er met een gerust hart vanuit kunt gaan dat je tablet schoon, snel en beveiligd is.

Microsoft gaat dus zelf tablets, en wellicht ook andere apparaten, met het Signature Edition label verkopen en zorgt ervoor dat deze apparaten qua software en hardware optimaal ingericht zijn. Je krijgt een gratis virusscanner en daarbij ontbreken de extra apps die fabrikanten normaal gesproken installeren, ook wel bloatware genoemd. Deze software kan een tablet vanuit de doos al trager maken, zeker wanneer de tablet in dit geval maar over 1GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen beschikt, en daar wil Microsoft nu vanaf.

Microsoft-Signature-Edition

De HP Stream 7 is de eerste tablet die Microsoft uitbrengt met het Signature Edition-label maar we gaan er vanuit dat meer apparaten zullen volgen. Momenteel zijn de modellen alleen via de online Microsoft Store te koop. De HP Stream 7 Tablet kost daar 129 euro, een aantrekkelijke prijs, zeker gezien het feit dat het meegeleverde Office 365-abonnement je normaal gesproken al 80 euro kost.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.