Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft koopt e-mail-app Acompli’

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2014, 10:02 CategorieApplicaties

Het schijnt dat Microsoft voornemens is de e-mail-applicatie Acompli te kopen, zo blijkt uit een onafgemaakte blogpost van het bedrijf. Hoewel er letterlijk niets merkwaardigs in de mail staat, is het de url die het geheim verklapt.

Microsoft koopt Acompli?

Onlangs verscheen er een onafgemaakte blogpost op de officiële blog van Microsoft. In de blogpost, geschreven door de onderdirecteur van Microsoft, Rajesh Jha, staat dat het gaat om een ‘blank post’, met het vriendelijke verzoek hem te verwijderen (‘please delete’). Dat is natuurlijk niet merkwaardig: de url bevat het echte verhaal achter de post en brengt een geheimpje naar buiten. In die url lezen we namelijk ‘Microsoft acquires Acompli’. Hoewel beide bedrijven nog niets hebben aangekondigd, lijkt dit een vrij duidelijke boodschap.

Acompli is een zakelijke app die het gemakkelijk moet maken om verschillende diensten onder één noemer te vinden. Acompli combineert clouddiensten als Dropbox, Google Drive en OneDrive van Microsoft met je agenda en je email, van onder andere Gmail, Yahoo en Microsoft Exchange. Het is ook één van de weinige goedwerkende e-mail-applicaties die Microsoft Exchange ondersteunt en gebruiksvriendelijk is, dus het zou ook nog wel eens een goede ontwikkeling voor Microsoft kunnen zijn wanneer deze deal echt blijkt te bestaan.

Maar als de deal niet zo bestaan, waarom zou dan zo’n hoge pief bij Microsoft een dergelijke blog schrijven? Dus er zal waarschijnlijk iets op de achtergrond spelen dat gaat leiden tot de aankoop van Acompli, door Microsoft. Momenteel kun je de e-mail-app downloaden voor iOS en Android. Onlangs voegde Acompli nog Focussed Inbox als feature toe. Qua functionaliteit lijkt het sterk op Google’s Priority Inbox, daar het je e-mail sorteert op mate van belang; daarbij let de app op de e-mail die je daadwerkelijk beantwoord hebt.

  • Acompli
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.