Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert preview-apps Office voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2014, 10:22 CategorieAndroid

Bezitters van een iPad kunnen al een tijdje met de voor touch geoptimaliseerde Office-apps van Microsoft aan de slag maar de apps voor Windows en Android laten nog steeds op zich wachten. Eerder deze maand gaf Microsoft een preview van het nieuwe Office voor Windows uit en deze week zijn ook de eerste preview-apps van Office voor Android tablets verschenen.

Sinds begin deze maand kunnen bezitters van een Android tablet zichzelf aanmelden voor het testprogramma van Microsoft. Je kunt dan de apps voor Android tablets uitproberen voordat ze officieel gelanceerd worden. Onder meer ArsTechnica heeft de apps op een tablet, draaiend op Android 4.4 KitKat, gezet en diverse screenshots gepubliceerd. Het mag geen grote verrassing zijn dat het uiterlijk grotendeels overeenkomt met het uiterlijk van de iOS-apps.

Office-Android-tablets

Met Office voor Android tablets biedt Microsoft bezitters van een 7-inch tot 10.1-inch tablet toegang tot Word, Excel en PowerPoint. De functionaliteit blijft hetzelfde als in de iOS-apps en sinds begin deze maand is er geen Office 365-abonnement meer nodig om documenten, spreadsheets of presentaties met de apps te kunnen bewerken. Opvallend is wel dat de Office-apps voor Android tablets (momenteel) alleen geschikt zijn voor tablets die op Android 4.4 KitKat draaien.

Office-Android-tablets-2

Wanneer Office voor Android tablets precies verschijnt voor alle Android-gebruikers is momenteel nog onduidelijk. De verwachting is dat dit eind dit jaar of begin volgend jaar gebeurt. Bezitters van een Windows tablet moeten nog wat langer geduld hebben. De voor touch geoptimaliseerde versie van Office voor Windows verschijnt samen met Windows 10, waarschijnlijk in de tweede helft van 2015.

  • Delen:

Reacties

  1. ANL
    27 november, 2014 om 16:39

    Echt een hele slimme en goede aktie van MicroSoft….nu pakken ze geheid de gehele markt met hun Office pakket….een heel goed pakket overigens voor het schrjven van tekst (Word) en spreadsheets (Excel) en presentaties (PowerPoint)….Sjapooo MicroSoft !!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.