Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft lanceert Surface Mini voor Kerst 2014’

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2014, 9:07 CategorieWindows

Volgens de laatste geruchten is Microsoft voornemens de Surface Mini nog voor kerst 2014 te lanceren, om te concurreren met de iPad Mini 3. Dat gerucht valt in lijn met eerdere geruchten, die spraken over een Mini-release voor het einde van dit jaar.

Surface Mini

Hoewel er nog geen officiële aankondiging is geweest van de Surfare Mini, blijkt dat Microsoft toch een dergelijk apparaat klaarstoomt voor het einde van het jaar. Tegen de kerstperiode zou het apparaat op de markt moeten verschijnen. Deze geruchten blijken de afgelopen periode sterker te zijn geworden, nadat Microsoft eerder dit jaar de Surface Pro 3 lanceerde en Windows 10 aankondigde. Als dit allemaal zou kloppen, dan valt het in lijn met wat eerder gezegd werd over de Surface Mini en dat-ie dit jaar nog zou uitkomen.

De geruchtenmolen is dus lekker op gang gekomen. Ook verschillende tech-experts denken al te weten wat voor specificaties de Mini krijgt. Zo krijgt het apparaat een ARM-processor, zodat het goedkoper in de markt kan worden gezet en een langere batterijduur heeft. Daarnaast zou de Mini een 7.5 inch-scherm krijgen, met een resolutie van 400 x 1050. Het besturingssysteem zou Windows RT moeten zijn; ondanks het feit dat Microsoft vermoedelijk geen plannen meer zou hebben met voor tablets met Windows RT.

Het is ook mogelijk de Microsoft twee modellen uitbrengt: eentje met alleen Wi-Fi en eentje met zowel Wi-Fi als een 4G-verbinding. Daarnaast schijnt het zo te zijn dat de Mini wordt voorzien van een speciale stylus, net als de Pro 3. Daardoor zou je een ‘volle tablet-ervaring’ krijgen. Mogelijk wordt ook de Mini in de markt gezet als pc-vervanger en krijgt het ook een toetsenbordcover. Of al deze geruchten waar zijn, is dus nog niet bekend. Maar mocht het wel het geval zijn, dan horen we het snel genoeg – het einde van het jaar nadert.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.