Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft maakt Office voor tablets en smartphones gratis

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2014, 15:38 CategorieAndroid

Microsoft heeft de plannen voor de toekomst van Office bekendgemaakt: de dienst wordt straks gedeeltelijk gratis op tablets en smartphones. Ook is er nu een Android-preview van Office en wordt Office voor iPad omgetoverd in Office voor iOS.

Microsoft Office voor tablets

Vandaag heeft Microsoft de plannen voor de toekomst van Office bekendgemaakt. Om te beginnen heeft Microsoft de app Office voor iPad veranderd in Office voor iOS en wil het een set nieuwe apps (Word, Excel en PowerPoint) uitbrengen voor de iPhone. Die update is nu beschikbaar; de apps vind je in de oude Microsoft Office Mobile-app. Ook lanceert Microsoft eindelijk een Android-preview voor Microsoft Office voor Android-tablets. Hiermee wil Microsoft ervoor zorgen dat Office op allerlei soorten Android-apparaten vlekkeloos werkt. Voor de preview kun je je vanaf vandaag inschrijven.

Voorheen werden de Office-apps voor iOS en Android nogal neergesabeld in de app stores. De gebruikers waren helemaal niet tevreden met de apps en baalden wanneer ze er achterkwamen dat ze een abonnement nodig hadden voor het bewerken van bestanden. Vanaf vandaag is dat ook veranderd: zo is het nu mogelijk zowel nieuwe bestanden aan te maken als oude bestanden te bewerken op je iOS-apparaat of Android-tablet. Dat lijkt een radicaal besluit van Microsoft; zeker omdat er al heel wat mensen zijn die zo’n abonnment hebben. Wanneer je wel een abonnement of neemt kun je verschillende geavanceerde features voor het bewerken van documenten ontsluiten. Ook voor integratie met zakelijke Dropbox- en OneDrive-accounts is een abonnement vereist.

Microsoft heeft aangegeven dat Windows-apparaten ook een nieuw Office-pakket mogen verwachten, maar dat zal pas gebeuren wanneer Microsoft Windows 10 lanceert. Ook heeft het bedrijf uit Redmond aangegeven dat de volledige versie van Office voor Android-tablets begin 2015 uit zal komen. En, mocht je het je afvragen, ja: met deze update is ook meteen de Dropbox-integratie helemaal rond en kun je voortaan dus ook werken met je bestanden vanuit de cloud; zelfs wanneer je geen Microsoft OneDrive hebt.

De update is nu live in Noord-Amerika. Het kan nog even duren voordat we hier in Nederland gedeeltelijk gratis gebruik kunnen maken van Office.

  • Microsoft Office
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.