Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Office 365 ondersteunt Dropbox

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2014, 9:06 CategorieAndroid

Microsoft en Dropbox hebben een samenwerking aangekondigd waardoor Dropbox nu ook direct geïntegreerd is in Microsoft Office 365. Binnen nu en een paar weken worden de iOS- en Android-apps voorzien van een update, zodat je niet meer verplicht OneDrive hoeft te gebruiken.

Microsoft Office 365

Dropbox en Microsoft hebben een speciale samenwerking aangekondigd, waardoor de cloudopslagdienst nu direct geïntegreerd is in Microsoft Office 365. Gebruik je Microsofts eigen cloudopslagdienst, dan verandert er eigenlijk niet zo veel voor je. Deze samenwerking kan nog wel eens heel voordelig zijn voor beide bedrijven: Dropbox krijgt eindelijk de erkenning waar het al heel lang naar snakt en Microsoft laat zien dat het niet per se z’n eigen producten door de strot van de consument wil drukken.

Binnen nu en een paar weken zullen de Microsoft Office-apps voor Android en iOS worden voorzien van een update, waarmee het mogelijk is bestanden in Dropbox op te slaan. Dropbox brengt ook een update uit; daarmee kun je direct Microsoft Office-documenten bewerken en opslaan binnen de cloudopslagdienst. In 2015 worden ook de webservicediensten en de onlangs aangekondigde Windows Phone-applicatie voorzien van dezelfde behandeling. Met deze samenwerking willen de bedrijven de pc-ervaring overbrengen naar mobiel.

Deze aankondiging kwam toch wel als een verrassing, aangezien Microsoft ook een eigen cloudopslagdienst heeft: OneDrive, voorheen bekend als SkyDrive. Die dienst komt niet te vervallen. Microsoft ziet OneDrive namelijk als een investering voor de lange termijn. Wat de plannen daar voor zijn, is verder niet bekend. Eerder kondigde Dropbox al een samenwerking met Google aan, met als doel ‘security tech’ begrijpbaar te maken. Het resultaat van die samenwerking is Simply Secure.

  • Microsoft Office
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.