Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Office-integratie binnen Dropbox nu live

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2014, 10:35 CategorieAndroid

Dropbox is momenteel bezig met de uitrol van de Microsoft Office-integratie, die eerder deze maand is aangekondigd door de bedrijven. Met de update is het mogelijk Microsoft Office-documenten direct te openen en te bewerken binnen de Dropbox-app.

Dropbox en Microsoft Office

Eerder deze maand kondigden Microsoft en Dropbox hun samenwerking aan. Die samenwerking houdt onder andere in dat mensen met de Dropbox-app op hun tablet (of smartphone) direct Microsoft Office-documenten kunnen openen van uit die Dopbox-app. En momenteel is het bedrijf bezig met de uitrol van die functie. Houd de komende dagen dus goed je tablet in de gaten, want het kan zomaar zijn dat je de update elk moment binnen kunt krijgen. Of je update hem handmatig natuurlijk, via de productpagina van de app store van je platform.

Je zult niet letterlijk binnen de omgeving van Dropbox blijven wanneer je een document, een Word-, Excel- of PowerPoint-bestand, bewerkt. Wanneer je rechts boven op de Bewerk-knop drukt, opent Dropbox automatisch de bijbehorende Microsoft Office-app. Daar pas je aan wat je aangepast wil hebben en op het moment dat je het bestand weer opslaat, zul je zien dat Dropbox hem automatisch synchroniseert. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken of je bestand altijd up-to-date is wanneer je besluit onderweg aan een bestand te werken.

Toen de samenwerking werd aangekondigd, verraste zowel Microsoft als Dropbox vriend en vijand. Vooral omdat Microsoft ook z’n eigen cloudopslagdienst, Microsoft OneDrive, heeft en natuurlijk zou willen zien dat je die dienst gebruikt. Maar Dropbox heeft nou eenmaal veel meer gebruikers en als al die gebruikers gebruik zouden maken van Microsoft Office, dan is dat Microsoft veel meer waard dan OneDrive. Bovendien ziet Microsoft OneDrive als een investering voor de lange termijn. Wat het daarmee precies bedoelt, is nog onduidelijk.

  • Dropbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.