Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont nieuwe Office touch-apps voor Windows in video

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2014, 11:31 CategorieApplicaties

Gisteren maakte Microsoft bekend wat de toekomstplannen voor Office zijn. Het bedrijf uit Redmond maakt per direct de Office-apps voor de iPad compleet gratis en liet weten dat er een previewversie van Office voor Android tablets aankomt. Ook maakte Microsoft bekend dat we in 2015, samen met de lancering van Windows 10, eindelijk de voor touch geoptimaliseerde Office-apps voor Windows kunnen verwachten.

De laatste groep gebruikers die van voor touch geoptimaliseerde Office-apps gebruik kunnen maken zijn de gebruikers die voor Microsoft’s eigen Windows-besturingssysteem gekozen hebben. Waarschijnlijk halverwege 2015 komen onder andere Word, PowerPoint en Excel in nieuwe vorm voor Windows uit. Deze apps moeten bediening middels de vingers eenvoudiger en soepeler maken. Microsoft laat echter deze week al zien wat we ongeveer kunnen verwachten. Het bedrijf heeft een korte video online gezet waarin we de apps gedemonstreerd zien worden op de Surface Pro 3.

Office is natuurlijk al sinds de komst van de eerste tablets beschikbaar op deze apparaten maar vooral op de kleinere modellen blijkt de bediening te wensen over te laten. Veel elementen zijn te klein om met vingers bediend te worden en op kleine tablets zijn sommige teksten niet eens te lezen. Een echt voor touch geoptimaliseerde versie is dus al langer een wens van Windows-gebruikers maar het zijn de iPad- en Android tablet-bezitters die het eerst aan de beurt zijn. iPad-bezitters kunnen al sinds afgelopen zomer gebruikmaken van de Office-apps.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.