Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsofts Office-apps schieten naar de top van de App Store

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2014, 9:13 CategorieApplicaties

Ziehier de kracht van een gratis product: de Microsoft Word-app staat nu bovenaan in de Noord-Amerikaanse App Store-lijst. Niet ver daarachter staan de apps Excel en PowerPoint – een effect dat ongetwijfeld het resultaat is van de recente beslissing van Microsoft de software gratis aan te bieden.

Microsoft Office

Geen enkel product verkoopt beter wanneer het gratis is, zo blijkt maar weer uit deze ontwikkeling. Microsoft Word is nu de nummer één gratis applicatie op iTunes, op de voet gevolgd door andere Microsoft Office-apps, zoals Excel en PowerPoint. Het staat onomstotelijk vast dat dit het effect van Microsofts beslissing is: Microsoft Office 365 is nu gedeeltelijk gratis te gebruiken, waardoor gebruikers in elk geval nieuwe bestanden kunnen aanmaken en bestaande kunnen bewerken, zonder daarvoor een Office 365-abonnement voor nodig te hebben.

Daarnaast heeft Microsoft vorige week op dezelfde dag ook de nieuwe iOS-apps voor Office gelanceerd, inclusief de Dropbox-integratie, waardoor de apps nu veel beter werken op het platform en er ook veel mooier uitzien. En met de zet om de software gedeeltelijk gratis te maken, heeft Microsoft de freemium-strategie omarmd. Hoewel die aankondiging vorige week wellicht als een verrassing kwam, zijn deze effecten dat niet: er zijn miljoenen mensen die Office gebruiken en die hebben niet allemaal een Windows Phone, bijvoorbeeld.

Dit is goed nieuws voor Microsoft natuurlijk, dat eerst niet van plan was zulke veranderingen door te voeren. Microsoft gebruikte Office als een soort lokmiddel om het Windows-platformen, zowel op tablets als op smartphones, aantrekkelijker te maken dan de concurrentie, maar die tactiek worp geen vruchten af. Daardoor konden Apple en Google zelf gratis applicaties lanceren, waardoor Office opeens niet meer zo aantrekkelijk was, met dat maand- of jaarabonnement. Mocht je zo’n abonnement hebben, dan kun je je geld terugvragen.

  • Delen:

Reacties

  1. KvdS
    12 november, 2014 om 17:44

    Jammer dat Excel voor iOS, niet de voorwaardelijke opmaak kan volgen van de PC variant.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.