Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Monument Valley krijgt meer levels op Android

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2014, 11:04 CategorieAndroid

Nadat de downloadable content The Forgotten Shores al eerder uitkwam voor iOS, is de content nu ook eindelijk beschikbaar voor Android. Vorige week kwamen de extra levels ook al uit via de Amazon App Store, dus we hebben er lang genoeg op moeten wachten.

Monument Valley

Vanaf nu kun je ook eindelijk de downloadable content The Forgotten Shore downloaden naar je Android-tablet of -smartphone, mits je natuurlijk de game Monument Valley hebt. De extra content bevat acht extra levels waar je je aan kunt vergapen. Net als het spel zelf, zul je er niet heel lang zoet mee zijn – maar net zoals met wel meer mooie dingen, gaat het om de ervaring en de reis naar het einde, niet het einde zelf (ook al had het best wat langer mogen voordat we in beide gevallen dat einde bereikt hadden, want, wow).

Monument Valley is een puzzelgame. In het spel bestuur je Ida, de hoofdpersoon. Ida moet je door alle levels leiden. Een level speel je uit door bij een teleporthokje te komen. Onderweg kun je elementen bewegen, verschuiven of draaien. Dat is echter niet altijd even logisch. Net als bij de tekeningen van Escher zouden bepaalde dingen niet in het echt kunnen. Monument Valley werd met veel goede reviews ontvangen, maar velen vonden het spel nogal kort. De tien stukken (elk stuk bevat meerdere levels) konden binnen twee uur uitgespeeld worden.

De game wordt gekenmerkt door de M.C. Escher-achtige graphics, waar ook het leveldesign op gebaseerd is. Het idee achter het spel is om die wow-factor los te krijgen bij de speler, door eigenlijk alles heel simpel en open voor interpretatie te houden. Zo kun je als speler je eigen verhaal maken, maak je je ‘eigen doel’ en hang je daar ook zelf een bepaalde emotie aan (mede dankzij de vormgeving, kleurgebruik en design). Zo ontstaat er een band tussen jou en het spel, terwijl eigenlijk alles vrij simpel is en het er gewoon mooi uitziet.

  • Monument Valley
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.