Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus 6 en Android 5.0 uitgesteld in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2014, 12:54 CategorieAndroid

Google heeft officieel de Google Nexus 6 en Android 5.0 uitgesteld in Nederland, zo bevestigt de zoekgigant tegenover de website Tweakers. Het is vooralsnog wel mogelijk je toestel vast te reserveren bij de verschillende retailers.

Google Nexus 6

Momenteel kampt de Nexus 6 met Android 5.0 in Nederland met sms-problemen op het netwerk van Vodafone en daarom heeft Google besloten de lancering van de Nexus-phablet voor onbepaalde tijd uit te stellen. In elk geval totdat de bug is opgelost. Verschillende Nexus 5-toestellen, eveneens met Android 5.0, kampen met hetzelfde probleem en daarom heeft Google ook besloten voorlopig te stoppen met de uitrol van het nieuwe besturingssysteem. Maar het kan nog wel zijn dat je één dezer dagen toch bericht voor de update krijgt.

Google heeft dit tegenover de website Tweakers laten weten. Wanneer de Nexus 6 dan daadwerkelijk in Nederland verkrijgbaar is, is niet bekend. Ook is niet bekend hoe lang het nog gaat duren voordat iedereen met oudere Nexus-toestellen ook de upgrade naar Android 5.0 kan verwachten. Zoals gezegd wil Google eerst het sms-probleem, waardoor sms’ers geen internationale sms’jes meer kunnen ontvangen, hebben opgelost. Valt natuurlijk wat voor te zeggen: voorkomen is altijd beter dan genezen (of in dit geval patchen).

Het is in elk geval duidelijk dat Google de initiële releasedatum van eind november niet gaat halen. Het is wel mogelijk om nu al een pre-order te plaatsen bij de verschillende webwinkels, zoals we eerder vandaag aangaven. Gisteren kwamen de eerste klachten binnen over het sms-probleem, maar die hadden voornamelijk betrekking op de Nexus 5. De Nexus 6 is dus ook getroffen door de bug. De Google Nexus 6 is een premium phablet met Android 5.0 Lollipop en kost los 649 euro. Ook kun je het toestel in combinatie met een abonnement krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.