Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus 7 (2013) heeft problemen met video’s afspelen

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2014, 12:03 CategorieAndroid

Er zijn een hoop Nexus 7-gebruikers die melden problemen te hebben met het afspelen van video’s, na de update naar Android 5.0 Lollipop. Ook zijn er mensen die klagen dat deze bug ook aanwezig is in Android 4.4.4 KitKat en dat het dus al een langer lopend probleem is.

Nexus 7 (2013)

Wanneer er nieuwe software uitkomt voor bestaande hardware, dan kun je er vaak vergif op innemen dat je te maken krijgt met dingen waar je helemaal niet mee te maken wilt krijgen. Zo melden er een hoop Nexus 7-eigenaren, die de overstap van Android 4.4.4 KitKat naar Android 5.0 Lollipop hebben gemaakt, dat ze problemen hebben met het afspelen van video’s. Het goede nieuws is dat je dit probleem zelf kunt verhelpen, maar dat is wel van tijdelijke aard. Waarschijnlijk moet Google zelf een update uitrollen om het probleem te gaan verhelpen.

Het probleem ligt bij de standaard videospeler binnen Android, waar apps als YouTube en Instagram en andere lokale bestanden, gebruik van maken. Het schijnt dat Android 5.0 Lollipop op de Nexus 7-tablet dus regelmatig de locatie van de videospeler ‘kwijtraakt’, als het ware, waardoor video’s dus niet afgespeeld kunnen worden. Voor een tablet, een apparaat dat uitermate geschikt is voor het snel opzoeken van een video, is dit meer dan een suffe bug – dan wordt het een echt probleem, dat je gedeeltelijk zelf kunt verhelpen.

Je kunt het probleem tijdelijk oplossen door de tablet aan en uit te zetten. Mocht dat niet werken, dan kun je nog altijd proberen de NuPlayer aan en uit te zetten (die vind je onder Ontwikkelaarsopties; die ontgrendel je door een paar keer op het build-nummer onder Instellingen te tappen). Ook kun je nog de cache leegmaken. Maar je zult merken dat het voor één, misschien twee video’s werkt, daarna reageert-ie al niet meer. Het is voor de rest wachten totdat Google met de oplossing komt, want dit is heel vervelend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.