Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus 9 moeilijker te repareren dan oudere Nexus-tablets

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2014, 8:41 CategorieAndroid

De tech-experts van iFixit hebben de Nexus 9 uit elkaar gehaald om te kijken hoe gemakkelijk dat gaat – dat gaat dus moeilijker dan nodig. Binnenin vonden ze namelijk heel wat lijm – misschien zelfs te veel lijm – waardoor het apparaat moeilijker te repareren is.

Nexus 9

Wanneer je nu op het internet zoek naar naar recensies en gebruikerservaringen over de Nexus 9, dan kom je al snel tot de conclusie dat de meningen ontzettend verdeeld zijn. De één vindt de tablet het beste dat Android te bieden heeft, terwijl de ander aangeeft dat het er wel ‘premium’ uitziet, maar dat het geen ‘premium’ gevoel geeft. Dat de Nexus 9 dan ook slecht scoort bij de website iFixit, een tech website gespecialiseerd in het uit elkaar halen van apparaten om lezers te laten zien hoe het apparaten in elkaar steken, helpt niet mee.

Hoewel de plastic achterkant van de tablet gemakkelijk los te halen is, loop je het risico direct de camera aan de achterkant van het moederbord los te koppelen – een camera waarvan gezegd wordt dat-ie heel gewoontjes is (en tevens is verwerkt in het midrange toestel HTC Desire 610). Ook klaagde iFixit over de speakers en de kwaliteit ervan. De site vond die lijken op de speakers die je vindt in de oortelefoons, dan de indrukwekkende speakers die je vindt in de nieuwste iPad van Apple, de iPad Air 2.

De grootste klacht heeft echter te maken met de hoeveelheid lijm die gebruikt is om het apparaat bij elkaar te halen. Zowel de batterij als het schermen zitten goed vastgeplakt, maar daardoor is het wel moeilijker om het apparaat te repareren. Ook de dunne, kwetsbare kabels geven dat idee. Met heel wat moeite krijg je misschien die batterij er nog uit; maar het vergt heel wat hitte om dat scherm los te krijgen. iFixit concludeert daarom dat de Nexus 9 moeilijk zelf te repareren is wanneer er binnenin iets aan de hand is.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.