Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 9 te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2014, 12:24 CategorieAndroid

De Nexus 9-tablet is iets meer dan twee weken geleden door Google aangekondigd en nu te koop in Nederland, onder andere in de Play Store. Daar kost de tablet 389 euro en is binnen een paar dagen binnen.

Google Nexus 9

De Google Nexus 9 is de nieuwste tablet binnen de Nexus-serie. Google kondigde de officiële opvolger van de Nexus 7 uit 2013 midden oktober aan. Je zou kunnen stellen dat de Nexus 9 een veel opzichten een uniek Google-product is. Het apparaat heeft een ips lcd-display van 8,9 inch, met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Dat is een opmerkelijk formaat, aangezien de beeldverhouding dan neerkomt op 4:3. Het is dus een van de weinig Android tablets met de beeldverhouding van een iPad.

Onder de motorkap vinden we een Tegra K1-chip, die is opgedeeld in twee kernen. De ene kern wordt gebruikt voor zware toepassingen, zoals games, en de andere wordt gebruikt voor het besparen van de batterij. De kloksnelheid bedraagt 2.3GHz per kern. Ook is er 64-bit-ondersteuning aanwezig, iets wat de snelheid binnen Android 5.0 Lollipop ten goede moet komen. Verder vinden we er 2GB aan werkgeheugen en zestien of 32GB aan intern geheugen. Helaas is het geheugen van de Nexus 9 niet uitbreidbaar met een SD-kaart.

Natuurlijk is de Nexus 9 voorzien van WiFi IEEE 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5 GHz), 2×2 MIMO, Bluetooth 4.0 met NFC, Chromecast-ondersteuning, een 3.5mm poort voor koptelefoons en accessoires en een microUSB 2.0-poort. Achterop vinden we een 16MP-camera en voorop een camera van 1,6MP en de HTC BoomSound-stereoboxen. De 6.700mAh accu moet ervoor zorgen dat de tablet zo’n zeven uur meegaat op een volle lading.

De Google Nexus 9 kan reeds via de Google Play Store gekocht worden. De 16GB WiFi-only-versie wordt verkocht voor 389 euro. Voor 479 euro krijg je de 32GB-versie (komt dan wel iets later binnen) en de 32GB 4G-versie wordt verkocht voor 559 euro. De status van die variant staat op ‘binnenkort beschikbaar’. De webshop Coolblue laat weten dat de uiterste leverdatum 12 november is. Dat is de leverdatum voor pre-orders. Waarschijnlijk is de tablet de week daarna op voorraad in de webshop en fysieke winkels.

Een overzicht van alle specificaties, features en prijzen vind je op de productpagina van de Google Nexus 9.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.