Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nintendo patenteert emulator voor mobile devices

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2014, 10:45 CategorieAndroid

Er is een nieuw patent van Nintendo opgedoken waar we uit kunnen opmaken dat Nintendo onder andere Game Boy-hardware wil emuleren. Die software zou met name moeten werken op mobile devices, waaronder dus smartphones en tablets.

Nintendo

Gisteren dook er ineens een patent van Nintendo op. In dat patent staat dat Nintendo iets heeft uitgevonden waarmee het mogelijk is de eigen hardware te emuleren, met name de Game Boy-familie, op onder meer mobile devices, zoals een smartphone of tablet. Het patent is een geüpdatete versie van een al bestaand idee, dus het is niet compleet nieuw, maar het is wel interessant om te bedenken dat Nintendo wellicht toch denkt aan het heruitbrengen van oudere games. Gamers vinden toch anders zelf wel manieren om dat te doen.

Dit patent gaat specifiek over het emuleren van content: een emulator is een programma, software, dat het mogelijk maakt hardware na te bootsen op andere type hardware: zo is het bijvoorbeeld mogelijk Game Boy- of Wii-spellen te spelen op je pc, met de juiste software. Zelf gebruikt Nintendo ook speciale software om oudere games af te spelen op de Wii- en Wii U-spelcomputers. Je hebt daarvoor dus zelf de console of de cartrigde of schrijf niet nodig om de game te spelen, omdat alles dus digitaal is. Zo verdient het bedrijf er nog wat aan.

Tot op heden zagen we dat Nintendo zelf oudere games alleen op z’n eigen, moderne platformen uitbracht en dus niet omkeek naar tablets of smartphones. Maar onlangs zagen we opeens de release van twee Pokémon-spellen voor tablets; maar hoewel Nintendo vaak geassocieerd wordt met Pokémon, is het de Pokémon Company die uiteindelijk bepaalt wat er met de franchise gebeurt. Dus dat is niet vreemd. Verder zagen we ook al Square Enix z’n oude games naar Android en iOS brengen, dus Nintendo weet dat er een markt voor is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.