Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia belooft Lollipop-update voor Shield deze maand

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2014, 10:51 CategorieAndroid

Het is altijd afwachten wanneer een fabrikant z’n hardware update met nieuwe Android-software, maar de Nvidia Shield krijgt die binnenkort. Om specifieker te zijn: het bedrijf belooft de tablet zelfs nog deze maand te voorzien van een update.

Nvidia Shield

Wanneer Google een nieuwe versie van het Android-besturingssysteem op de markt uitbrengt, is het altijd maar afwachten wanneer je hem ook daadwerkelijk kunt installeren op je tablet of ander Android-apparaat. Over het algemeen krijgen Nexus-toestellen de updates als eerste binnen, aangezien Google daar zelf verantwoordelijk voor is. Fabrikant Nvidia heeft inmiddels aangegeven zo snel mogelijk de Nvidia Shield te voorzien van Android 5.0 Lollipop en geeft aan dat nog deze maand te willen doen.

De Shield Tablet is een tablet gericht op gamers. Hij heeft een krachtige Tegra K1-processor en een Kepler mobile GPU. Bovendien wordt de Nvidia Shield momenteel gezien als één van de beste tablets van dit moment, ondanks het feit dat-ie nogal zwaar en log kan aanvoelen. De Shield draait op een bijna onaangetast Android en de toevoegingen die door Nvidia gedaan zijn, worden over het algemeen gezien als waardevol. Nu is het volgende grote verkoopargument dat de Shield heel snel wordt voorzien van Android 5.0. Het kan niet op.

De Nvidia Shield Tablet verscheen op 14 augustus 2014 in Nederland. De tablet is beschikbaar in een 16GB- en een 32GB-variant die respectievelijk 299 euro en 399 euro kosten. De 32GB-versie beschikt daarbij over 4G voor mobiel internet. Verder heeft de tablet een microHDMI-poort en een microUSB-poort voor onder meer het opladen van de controller. Bluetooth 4.0, gps, een microSD-kaartlezer om het geheugen van 16GB of 32GB uit te breiden, een 5 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde zijn ook aanwezig.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.