Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia Shield krijgt Android 5.0 en GRID

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2014, 9:31 CategorieAndroid

Nvidia heeft bekendgemaakt dat de Nvidia Shield-tablet deze maand nog wordt voorzien van Android 5.0 en volgende maand van GRID. GRID is een streamingservice voor videogames, alleen toegankelijk voor mensen met zo’n speciale Android-tablet.

Nvidia Shield

De uitrol van Android 5.0 Lollipop lijkt vlotter te gaan bij alle fabrikanten, behalve Google. Na Sony en LG heeft ook Nvidia bekendgemaakt wanneer we Lollipop mogen verwelkomen op de Shield-gamingtablet. Je kunt de software-update vanaf 18 november, want vanaf die datum begint Nvidia met de uitrol. Dat betekent dat de Shield één van de eerste tablets is die al draait op Android 5.0 en daarmee niet alleen het Material Design met zich meebrengt, maar ook zorgt voor betere app-prestaties, bijvoorbeeld.

Daarnaast krijg je volgende maand ook toegang tot GRID. Nvidia omschrijft GRID als een soort Netflix voor videogames, maar dan alleen beschikbaar voor de Shield-tablet (in tegenstelling tot de OnLive-streamingservice, die op pc en tv werkt). Voor een vast bedrag per maand kun je straks een hoop spellen spelen, die je normaal gesproken op gameconsole of pc speelt – de dienst komt in december naar Nederland toe en is tot en met het einde van juni 2015 gratis te gebruiken voor iedereen met zo’n Shield-gamingtablet.

Omdat het een streamingdienst is, betekent dat dat de content van het videospel wordt gestreamd naar je tablet – je hoeft dus geen games te installeren en de grafische kwaliteiten zijn niet afhankelijk van de hardware van de tablet.In totaal zijn er nu al twintig games beschikbaar, waaronder het fenomenale Batman: Arkham City en het altijd grappige Borderlands 2 en klassiekkers als Brutal Legend en Psychonauts. Het bedrijf is voornemens elke week één of meerdere titels toe te voegen aan de dienst, zodat het altijd waar voor je geld blijft bieden.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.