Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OneOne is een nieuwe, veilige berichtendienst

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2014, 12:30 CategorieAndroid

Versleutelde communicatie-apps zijn hot op het moment en OneOne wil meeliften op die trend, met een versleutelde berichtendienst. Je hebt geen account nodig, geen telefoonnummer en alle berichten worden binnen 24 uur weer verwijderd van de dienst.

OneOne

Versleutelde communicatie is een trend waar veel berichtendiensten gretig gebruik van maken: het zorgt er niet alleen voor dat de berichten uitgewisseld tussen de mensen die zo’n app gebruiken veilig zijn, het kan ook voor nieuwe gebruikers zorgen die denken aan hun privacy. Gisteren maakte WhatsApp bekend met de volgende (Android-) update de communicatie standaard te willen voorzien van end-to-end-versleuteling en vandaag ziet de app OneOne het licht: een app waar je berichten binnen 24 uur worden verwijderd.

Hoe werkt de app? Je installeert hem op een Android of iOS-toestel en gooit hem vervolgens open. Je hebt geen inloggegevens gegevens nodig voor jezelf en ook geen gegevens van een ander en kunt direct één van de zeven beschikbare kanalen gebruiken. Je nodigt iemand uit door een link met hem te delen via e-mail en daarna kun je beginnen met chatten. De berichten in die chat worden binnen 24 uur verwijderd of op het moment dat één iemand besluit het kanaal te sluiten: daarmee verwijder je de berichten op alle toestellen.

Natuurlijk kun je ook apps als Silent Text, Cryptocat en Telegram gebruiken, maar die pakken het stukken minder rigoureus aan. Maar OneOne biedt met het gebrek aan profielen juist die extra laag zekerheid aan, doordat je als gebruiker niet te traceren bent. Als je snel bent, kun je nog altijd screenshots van je gesprek maken, maar dat is een functie die niet te blokkeren is, aangezien die standaard op een phablet of tablet staat. Mocht je geïnteresseerd zijn: je vindt de apps via de onderstaande download links.

  • OneOne
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.