Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opera lanceert bèta webbrowser voor Android

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2014, 19:05 CategorieAndroid

Opera heeft een fonkelnieuwe browser in de Google Play Store gezet: eentje die voldoet aan meer moderne design standaarden. Helaas heeft het bedrijf Lollipop nog niet omarmd als het om specifieke functies gaat, maar wellicht zit dat nog in de pijplijn.

Opera Mini Bèta Webbrowser

Het is altijd leuk om alvast uit te kunnen proberen wat bedrijven van je favoriete apps of producten hebben gemaakt; in dit geval gaat het om een webbrowser van Opera, die in een compleet nieuwe jas in de Google Play Store is gezet onder de naam Opera Mini Bèta Webbrowser. Het gaat dus om een bètaversie, wat Android-gebruikers van Google Chrome niet vreemd in de oren moet klinken. Google lanceert met regelmaat nieuwe functies voordat de officiële uitrol begint en over het algemeen pakt dat voor de ontwikkeling goed uit.

Opera doet nu dus hetzelfde. Het bedrijf presenteert alvast z’n vernieuwde browser voor Android en wat meteen opvalt, is dat-ie een stuk moderner is geworden. Het valt nog niet samen met de standaard voor Android (en heeft dus geen specifieke Lollipop- of zelfs Holo-designaspecten), maar over het algemeen is het design met z’n plattere en witte elementen een stuk aangenamer. Ook kunnen we in deze bèta op de vertrouwde functies van Opera rekenen, dus het dataverbruik wordt ook nu geminimaliseerd tot hetgeen dat echt nodig is.

Opmerkelijk is verder dat de browser een stuk sneller lijkt en de previews meer relevante informatie tonen. Daarnaast werkt de auto-fill ook een stuk sneller en zien de Speed Dial en de homepage er een stuk frisser uit (ook al vertoond die laatste nu reclame). Het enige minpunt is dat-ie nog niet alle pagina’s even netjes vertoont, maar dat is bij lang niet alle websites het geval. Wellicht dat die kreukels er nog uitgestreken worden voordat de browser officieel gelanceerd wordt. Maar wanneer dat gebeurt, is helaas niet bekendgemaakt.

  • Opera Mini Bèta Webbrowser
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.