Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opera updatet Mini Browser voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2014, 15:07 CategorieApplicaties

Opera heeft de Opera Mini Browser geüpdatet met video compression-technologie, zodat video’s minder data verbruiken en sneller werken. De techniek is afkomstig van het bedrijf Skyfire, dat Opera eerder dit jaar overnam.

Opera Mini Browser voor iOS

Afgelopen februari kocht Opera het bedrijf Skyfire, dat bekend staat om video compression-technieken. Tot op heden zagen we nog weinig veranderingen plaatsvinden in de mobiele browsers van Opera, maar daar is vandaag verandering in gekomen. Vandaag maakt Opera namelijk bekend dat het de Mini Browser 9 voor iOS heeft geüpdatet met video compression-technologie, waardoor video’s binnen de browser straks sneller laden en minder data verbruiken wanneer je onderweg gebruikmaakt van je databundel.

Voor Opera gaat het eigenlijk niet alleen om de video’s sneller te willen laten werken en minder data te laten verbruiken, maar natuurlijk ook om het verbeteren van de ervaring – en die belofte lijkt het bedrijf na te komen. Opera heeft al eerder compression-technologie toegepast in eerder uitgebrachte browsers, zoals Opera Turbo. Daarmee laden websites veel sneller, doordat Opera automatisch bepaalde codes uitzet van een website of specifieke plaatjes niet laadt – alle informatie gaat dan eerst langs de servers van Opera.

De huidige video compression-technieken werken op dezelfde manier. Met een groot verschil: Opera Turbo verbeterde de surfervaring niet zozeer als je zou verwachten (tenzij je heel veel waarde hecht aan snelheid en kale websites) en de video compression-techniek lijkt dat wel te doen, omdat de gebruiker niets hoeft in te leveren. De update is nu binnen te halen voor iOS. Heb je een Android-apparaat, dan kun je gebruikmaken van het Opera for Android bètakanaal. Je vindt de link naar de applicatie via de onderstaande knop.

  • Opera Mini Browser
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.