Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pocket Drive maakt van iOS-apparaat ‘externe harde schijf’

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2014, 12:19 CategorieApplicaties

Met de app Pocket Drive verander je je iPad of iPhone in een ‘externe harde schijf’ voor je pc of Mac en is bestanden uitwisselen makkelijk. De app is niet gratis, maar is gelukkig wel zonder internetverbinding te gebruiken, wat hem super gebruiksvriendelijk maakt.

Pocket Drive

Android-puristen houden de kaken nu op elkaar. De app Pocket Drive maakt bestanden uitwisselen tussen je pc of Mac en je iPhone of iPad zo gemakkelijk als maar zijn kan. Dat doet de app door een simpele file transfer mechanic te combineren met een fijne file manager: je moet het zien alsof je pc je iOS-apparaat herkent alsof het een externe harde schijf is. Zelf omschrijft de ontwikkelaar de app als ‘net zo krachtig als OS X Finder en net zo simpel als Dropbox’. Ja, Android heeft een dergelijke functie standaard ingebakken.

Het mooie aan de app is dat je geen werkende internetverbinding nodig hebt. Je opent simpelweg de app en op het scherm van je computer zie je een externe harde schijf verschijnen. Vervolgens ga je te werk zoals je dat normaal met externe harde schijven doet. De app heeft een eigen downloader en ZIP-archiveerder, zodat je hem gemakkelijk in gebruik kunt nemen. Daarnaast ondersteunt-ie onder meer Pages, Numbers, Keynote, Word, Excel, PowerPoint, PDF, RTF, JPEG, GIF, TIF, MOV, MP4, MP3 en ZIP-formaten.

Mocht je gecharmeerd zijn van het idee gemakkelijk je iApparaat te kunnen gebruiken als harde schijf (en het een prettig idee te vinden zelf controle over je back-ups te hebben), dan is Pocket Drive wellicht iets voor jou. Maar de app is niet gratis. Zo kost 4GB aan opslagruimte je 1,79 euro, 16GB 2,69 euro, 32GB 3,59 euro en ongelimiteerde ruimte 4,49 euro. Je vindt de app via de onderstaande downloadlink. Ja, Android-gebruikers, die kaken mogen van elkaar. Misschien dat jullie de iOS-gebruikers hiermee kunnen helpen.

  • Pocket Drive
  • Delen:

Reacties

  1. arian
    22 juli, 2015 om 23:03

    Hoe download je toetsenbord waar je op kan tekenen.?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.