Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Previewversie Windows 10 voor consumenten verschijnt in januari’

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2014, 10:47 CategorieBesturingssystemen

Een aantal weken terug toonde Microsoft de eerste preview van Windows 10, de nieuwste versie van het Windows-besturingssysteem. Tijdens de preview werden met name wat algemene verbeteringen en nieuwe zakelijke features getoond dus het blijft nog afwachten wat we precies van de software kunnen verwachten. Volgens nieuwe geruchten krijgen we in januari meer te zien.

Volgens bronnen van The Verge komt Microsoft in januari met een previewversie van Windows 10 die door consumenten te installeren is. Deze versie bevat een groot aantal nieuwe features en functies, waaronder het nieuwe startmenu, het notificatiecentrum en de nieuwe touch-interface voor tablets. Het gaat echter nog steeds om een vroege versie die in de maanden daarop volgend verder uitgebreid en verbeterd zal worden.

Windows 10 is de opvolger van Windows 8 en moet op alle apparaten van Microsoft en partners gaan draaien, zowel apparaten met klein scherm als apparaten met groot scherm. De nieuwe ‘Continuum’ modus maakt het mogelijk tussen een normale desktopmodus en een volledige tabletervaring te schakelen op een hybride of convertible apparaat. Op een stand-alone tablet wordt alleen de tabletmodus getoond. Welke modus getoond wordt is afhankelijk van de input die op dat moment gebruikt wordt, bijvoorbeeld of het keyboard wel of niet aangesloten is.

De verwachting is dat Microsoft Windows 10 pas in de tweede helft van 2015 officieel uitbrengt, samen met een nieuwe versie van Office welke compleet geoptimaliseerd is voor touch en dus ideaal is voor gebruik op tablets.

Lees al het nieuws over de nieuwste versie van Windows in ons Windows 10 archief.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.