Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Project Tango-tablet verschijnt in Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2014, 11:32 CategorieAndroid

De tablet-ontwikkelingskit van Google, Project Tango, is deze week in de Google Play Store verschenen. Het geavanceerde apparaat is nog niet te koop en heeft officieel nog geen prijs meegekregen maar de verwachting is dat ontwikkelaars de tablet voor rond de 1.000 dollar aan kunnen schaffen.

3D-sensoren

Project Tango is een door Google ontwikkelde tablet met een aantal interessante en indrukwekkende specificaties en features aan boord. Google omschrijft het apparaat zelf als “Voor professionele ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in de toekomst van mobiele 3D-sensoren.” Deze sensoren, waaronder een motion-tracking camera en een diepte sensor, kunnen de omgeving van de tablet in 360 graden vastleggen, wat vervolgens door ontwikkelaars weer gebruikt kan worden in bijvoorbeeld virtual reality games of in navigatie-apps.

Project Tango

Maar, dat is niet alles want de tablet is voorzien van high-end specificaties als een Nvidia Tegra K1-processor, 4GB aan werkgeheugen, een 7-inch ips lcd-display met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie, camera’s aan de voorzijde en achterzijde, 128GB aan opslaggeheugen en draadloze communicatie middels 4G, Bluetooth en WiFi. De Project Tango-tablet draait op Android 4.4.2 KitKat maar de verwachting is dat deze versie snel plaats zal maken voor Android 5.0 Lollipop.

Google-Project-Tango

Beschikbaarheid

In de Google Play Store is de tablet-ontwikkelaarskit Project Tango sinds deze week reeds te vinden, alleen in de zwarte variant. De verwachting is dat Google de tablet op korte termijn beschikbaar stelt voor ontwikkelaars, die er overigens wel diep voor in de buidel moeten tasten. Een tablet met deze mogelijkheden en specificaties gaat waarschijnlijk rond de 1.000 dollar kosten. Volgend jaar zou de tablet ook voor consumenten op de markt komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.