Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm laat zien wat Snapdragon 810 in huis heeft

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2014, 9:14 CategorieHardware

Qualcomm heeft twee apparaten getoond die draaien op de Snapdragon 810-processor: de specificaties zijn alles behalve misselijkmakend.  Zowel de phablet als de tablet draaien op specs die over het algemeen boven de huidige high-end-toestellen zitten.

Qualcomm Snapdragon 810

Het is natuurlijk tof om te zien wat fabrikanten daadwerkelijk met chips en andere specs kunnen doen, maar wanneer de chip-fabrikant zelf even laat zien wat de processor aan kan, dan is het oplettend geblazen. Zo ook met fabrikant Qualcomm, die met een phablet en een tablet laat zien wat de Snapdragon 810-processor straks allemaal aankan. Als eerste toont het bedrijf de Snapdragon 810 MDP Smartphone, een phablet met een 6.2-inch QHD display en de 64-bit octa-core Snapdragon 810 Ultra HD-processor.

qualcomm-phablet

De phablet heeft een Adreno 430 GPU en heeft 4GB aan werkgeheugen , 32GB intern geheugen, 13MP-camera aan de achterkant, 4MP-camera aan de voorkant. Verder heeft de MDP een batterij van 3020mAh met Quick Charge 2.0-technologie. Ook het het apparaat een ultrasounduitzender, microSD-kaartingang, microUSB 3.0, vingerafdrukscanner en natuurlijk Android 5.0 Lollipop. Mocht het apparaat op de markt uitkomen, kost-ie 799 dollar. En dan dacht je dat de Google Nexus 6 al flink prijzig was met z’n 649 dollar.

qualcomm-tablet2

De Snadragon 810 MDP Tablet heeft een 10,1 inch-scherm met een 4K-resolutie (3840×2160), 64-bit octa-core Snapdragon 810 Ultra HD-processor, Adreno 430 GPU en 4GB aan werkgeheugen. Verder heeft de tablet 64GB intern geheugen, 13MP-camera aan de achterkant, 4MP-camera aan de voorkant, dual 3D IR gesture cameras en een batterij van 7050mAh battery met Quick Charge-technologie.  Ook het het apparaat een ultrasounduitzender, microSD-kaartingang, microUSB 3.0, vingerafdrukscanner en natuurlijk Android 5.0 Lollipop.

Helaas is het niet zo dat consumenten deze hardware op de markt kunnen verwachten; Qualcomm wil hier slechts mee aantonen wat mogelijk is met de Snapdragon 810. Het is nu afwachten totdat andere fabrikanten met soortgelijke specs komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.