Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Logitech AnyAngle case voor de iPad Air 2

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2014, 15:50 CategorieAccessoire reviews

Heb je een nieuwe iPad Air 2 aangeschaft en ben je op zoek naar optimale bescherming en flexibel gebruik? Dan is de Logitech AnyAngle case voor de iPad Air 2 wellicht interessant. Deze case biedt bescherming tegen stoten en krassen, en biedt de mogelijkheid de tablet in verschillende hoeken te plaatsen. In deze review bekijken we de Logitech AnyAngle case, welke ook beschikbaar is voor de iPad mini.

Logitech AnyAngle case

De Logitech AnyAngle heeft een adviesprijs van 59,99 euro en moet vanaf begin december in de winkels liggen. De accessoire komt in verschillende kleurvarianten en is voorzien van een een geïntegreerde en verborgen scharnier. Hierdoor is de iPad in elke gewenste positie te plaatsen binnen een hoek van 50-graden. De houder vouwt zich volledig achter de iPad. Ingebouwde magneten houden de iPad in de gewenste hoek.

Logitech-AnyAngle-2

Logitech heeft de case voorzien van een rubberen frame dat de tablet beschermt tegen stoten en vallen. Aan de voorkant van de cover zorgen magneten ervoor dat de case gesloten blijft en dus het scherm afgedekt wordt. De achterzijde van de accessoire is voorzien van doorzichtig plastic, wat het design van de iPad beschermt tegen krassen.

Design

Qua design is de Logitech AnyAngle anders dan andere cases. De gebruikte materialen verschillen aan zowel de voorzijde als achterzijde maar kunnen allemaal tegen een spatje water. De voorzijde bestaat uit drie materialen met een luxe afwerking. De binnenzijde van de cover is voorzien van een zacht aanvoelende afwerking en het gedeelte waar de iPad in geplaatst kan worden is compleet van rubber gemaakt. Hier klik je de iPad eenvoudig in, waarna de knoppen voor onder meer het volume en de standby-functie bereikbaar blijven dankzij rubberen covers die geïntegreerd zijn. Voor de camera, de speakers, de connector en de microfoon is een uitsnede in het rubber aangebracht. De achterzijde van de iPad is zichtbaar maar wordt beschermd door een doorzichtig plastic.

Logitech-AnyAngle-review-4

Het is een nogal forse case voor een iPad maar als je bescherming en flexibiliteit wilt moet je inleveren op gewicht en afmetingen. De case heeft een gewicht van 342 gram en een afmeting van 252.8 mm x 183.8 mm x 14.3 mm. Al met al voelt de AnyAngle case zeer luxueus aan, wordt gebruik gemaakt van premium materialen en zijn alle hardware-knoppen en de camera’s prima te gebruiken.

Logitech-AnyAngle-review-3

Bescherming

De Logitech AnyAngle is voor diegenen die zowel flexibiliteit als bescherming zoeken. Dit laatste wordt bereikt door materialen die tegen een spatje water kunnen, of zelfs wat frisdrank die over de iPad gegooid wordt. Let wel; de case moet hiervoor wel dichtzitten want het scherm van de iPad wordt niet beschermd wanneer de case openligt. De randen van de iPad worden omringd door een stevige rubberen frame dat ervoor zorgt dat de tablet tegen een stootje kan. Een stootje op de grond vanaf de salontafel is dan ook geen probleem.

Logitech-AnyAngle-review-5

De achterzijde wordt beschermd door een relatief dik stuk plastic dat doorzichtig is. Hiermee wordt voorkomen dat de achterzijde bekrast. Overigens zijn de connector, de camera en de microfoon middels uitsparingen bereikbaar dus deze worden niet beschermd tegen een spatje water of wat vuil. Voor het gebruik binnenshuis, in de tuin en zelfs onderweg of op het werk is je iPad echter prima beschermd.

Logitech-AnyAngle-review-6

Standposities

Logitech heeft een opvallende, of eigenlijk onopvallende, scharnier in de AnyAngle case verwerkt. Het scharnier zit onder het stof aan de binnenzijde verwerkt en beschikt over een klikmechanisme. De eerste keer is het buigen van deze scharnier wat onnatuurlijk, het lijkt alsof je de cover breekt, maar eenmaal gebogen merk je dat het scharnier precies doet wat hij moet doen. Helemaal plat klikt het scharnier vast maar voor alle hoeken binnen 50 graden ben je vrij.

Logitech-AnyAngle-review-8

Je kunt dus zelf de hoek van de iPad bepalen en het scharnier zorgt ervoor dat het geheel zeer stabiel blijft staan, zelfs bij bediening van het scherm. Je kunt de iPad op deze manier nagenoeg horizontaal op tafel plaatsen, bijvoorbeeld voor het tikken van een tekst, of in een hoek zetten voor het kijken van een film.

Logitech-AnyAngle-review-2

Conclusie

De Logitech AnyAngle case is een zeer complete, fraai vormgegeven en compleet uitgeruste case voor de iPad Air 2 en iPad mini. De case biedt voldoende bescherming voor de gemiddelde iPad-gebruiker en komt in leuke kleurvarianten met hoogwaardige materialen. De standposities zijn flexibel en daardoor ben je niet gebonden aan één of twee standen. Licht en slank zijn echter twee termen die we niet in combinatie met de AnyAngle kunnen uitspreken. Met een prijs van 59,99 euro is de AnyAngle case niet goedkoop maar het is wel een ideale accessoire voor het gebruik en de bescherming van je premium tablet.

 • Delen:

Reacties

 1. Jacobine
  02 december, 2014 om 14:27

  Hoi!

  Heeft u enig idee wanneer in december de Logitech AnyAngle te koop is?

  Groetjes,
  Jacobine

  • Martijn Chel
   02 december, 2014 om 14:47

   Zou een dezer dagen te koop moeten zijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.