Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Uunique London lederen touchscreen handschoenen

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2014, 16:03 CategorieAccessoire reviews

Het afgelopen jaar zijn er weer een hoop fabrikanten geweest die via verschillende technologische verbeteringen de bruikbaarheid van (tablet)schermen buitenshuis een stuk beter hebben geprobeerd te maken. In onze ervaring vertalen verbeteringen als een anti-glare coating of extreme schermhelderheid zich op dit moment beter naar marketingpraat dan naar de praktijk, en er is natuurlijk een veel groter probleem; je krijgt toch veel te koude handen als je buiten je tablet gebruikt? Nah, het echte probleem is natuurlijk dat de praktische toepasbaarheid van een tablet buiten minder groot is, maar dat gaat helemaal niet op voor de steeds populairdere phablets (en gewone smartphones)… Vandaag kijken we naar een paar luxe lederen touchscreen handschoenen die je handen warm houden en volgens de laatste mode-trends ook hot zijn.

Uunique London

Uunique London heeft de afgelopen tijd vooral naam gemaakt als fabrikant van smartphonehoesjes waar de gemiddelde man niet echt mee gezien wil worden, maar vrouwen des te meer. Van luxe lederen portemonnee-hoesjes met krokodillenleer en speciale hoesjes waar Swarofski kristallen de boel opfleuren tot oorbellen met stylus. Maar juist dat laatste item toont goed aan dat Uunique London geen angst heeft verschillende productgroepen te proberen. Daar vallen luxe handschoenen ook onder, en aangezien mannen ook koude handen krijgen richten ze zich daar ook op.

Touchscreen handschoenen van Leer & Kasjmier

De handschoenen die we vandaag bekijken zijn gemaakt van superzacht leer en volledig gevoerd met kasjmier. De herenvariant heeft een simpel en straks uiterlijk maar er is ook een variant voor dames met ruitjes-design en een ietwat afwijkende sluiting. Beide versies hebben een drukknoop-sluiting zodat de strak sluitende handschoenen makkelijk aan- en uitgetrokken kunnen worden. Ik hoop dat de foto’s kunnen illustreren dat deze handschoenen er goed uitzien en mooi ‘vallen’ als je ze aanhebt. Dat zowel het leer als de kasjmieren voering heerlijk aanvoelt moeten jullie maar geloven op mijn woord.

Uunique London lederen touchscreen handschoenen-design-2

Naast handschoenen die je handen warm houden zijn dit natuurlijk ook handschoenen waarmee je jouw touchscreen kunt blijven gebruiken. Natuurlijk is de controle die je hebt wel iets minder doordat je vingers omwikkeld zijn met leer en daardoor iets lomper zijn. In vergelijking met andere handschoenen die ik heb gehad zitten deze handschoenen wel strakker dan normaal en dus valt het op zichzelf redelijk mee met dit ‘dikke vingers probleem’.

Uunique London lederen touchscreen handschoenen-design

Het grappige van leer is dat het natuurlijke product ook een soort ‘vingerafdruk’ heeft, en dus is het mogelijk om je handschoenen toe te voegen aan de herkenning van TouchID of Samsung’s vingerafdrukkensysteem! In mijn ervaring werkt de herkenning echt maar een dag of 2-3 voordat je het opnieuw moet doen, maar het kan een keer handig van pas komen natuurlijk.

Uunique London lederen touchscreen handschoenen-afdruk

Ik heb de handschoenen de afgelopen tien dagen meer dan een paar keer in gebruik gehad, en ben erg fan van de fit en de mogelijkheid om even snel een telefoontje aan te nemen (al doe ik dat vaak via de koptelefoon) maar vooral van de mogelijkheid een muziek- of podcastprogamma aan te kunnen sturen. Ik heb ook al meerdere positieve reacties ontvangen over het design van de handschoenen, de beste kwam van mijn (hippe) broertje: “Mooie handschoenen, dat vind ik helemaal niets voor jou! Waar kan ik die kopen?”.

Uunique London lederen touchscreen handschoenen-totaal

Deze handschoenen zijn beschikbaar bij en ons toegestuurd door Smartphonehoesjes.nl. De handschoenen zijn te koop voor een prijs van 44,95 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.