Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung en Blackberry werken samen aan Android-beveiliging

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2014, 10:25 CategorieAndroid

Samsung en Blackberry hebben bekendgemaakt te zullen gaan samenwerken om de beveiliging van Samsung-apparaten te verbeteren. De verbeterde beveiligingsoftware zal vanaf begin 2015 beschikbaar zijn voor alle smartphones en tablets van Samsung.

Samsung Knox

Samsung en Blackberry hebben aangekondigd dat BES12 (BlackBerry Enterprise Server 12) zal worden geïntegreerd in Samsung Knox, het beveiligingsplatform van Samsung, en vanaf begin 2015 zal werken op de smartphones, phablets en tablets van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Door deze samenwerking zal Samsung in staat zijn een veel betere beveiliging te kunnen aanbieden op het Android-platform – maar alleen dus voor de eigen toestellen. Waarschijnlijk zien we deze verbeterde beveiliging niet terug in andere Android-apparaten.

Samen vormen Knox en BES12 een powerhouse als het gaat om digitale beveiliging en biedt het veel voordelen: zo is er een verbeterde user interface (waardoor de service beter te begrijpen en te gebruiken is voor iedereen), zijn er verschillende soorten verbeteringen aangebracht aan de beveiliging en zien we een totale scheiding van persoonlijke en zakelijke data, wat er voor moet zorgen dat de privacy van de consument gewaarborgd blijft én dat er straks niet ineens allerlei gevoelige informatie van een bedrijf op straat ligt.

Vorige maand bleek ineens dat Knox heel gemakkelijk te hacken viel. Tel daarbij op dat BlackBerry-bestuursvoorzitter John Chen eerder dit jaar ook al aangaf dat de beveiliging van Samsung Knox echt veel beter kan. En het ziet er naar uit dat Samsung het er niet bij wil laten zitten en dus onderneemt het bedrijf actie – met deze samenwerking als gevolg. Verder blijven beide elektronicabedrijven concurrenten van elkaar als het op smartphones aankomt (en misschien ook wel tablets), dus verder verandert er helemaal niets met de deal.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.