Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung en Microsoft werken aan 13-inch-tablet’

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2014, 10:06 CategorieMicrosoft

Naar verluidt werken Samsung en Microsoft aan een grote tablet met een scherm van 13-inch, om mee te gaan met de vraag op de markt. Steeds meer mensen nemen een phablet, waardoor kleine tablets steeds minder gekocht worden.

Samsung en Microsoft

De tablet-markt gaat mogelijk wat veranderingen doormaken, aangezien grotere smartphones steeds populairder worden en Microsoft bijvoorbeeld onlangs veel succes boekte met een grote tablet als de Surface Pro 3. Doordat phablets steeds populairder worden, worden fabrikanten van tablets genoodzaakt hun kleinere apparaten te verruilen voor grotere varianten. Dat blijkt wel als we kijken naar het gerucht dat we gisteren nog zagen; dat Apple de iPad Mini inruilt voor de (overigens officieel onaangekondigde) iPad Pro.

Volgens een rapport uit Zuid-Korea werkt Samsung momenteel aan een 13-inch-tablet, die eind dit jaar op de markt zou moeten uitkomen (welke markt precies, is niet bekend). Verdere details zijn schaars, maar het schijnt zo te zijn dat Samsung een 13-inch LCD-scherm wil gaan gebruiken, in plaats van het Super AMOLED-scherm die vinden in de Galaxy Tab S-serie. Microsoft zou op zijn beurt werken aan een 13- of 14-inch-tablet, omdat de 12-inch Microsoft Surface Pro 3 zo’n succes voor het bedrijf bleek te zijn.

Deze geruchten ontstonden na het gerucht dat Sony aan een 12-inch-tablet werkt, die het moet opnemen tegen de Surface Pro 3. Die grote tablet zou in het eerste kwartaal van 2015 op de markt moeten verschijnen. Naast de directe concurrentie met de Pro 3, wil Sony het ook opnemen tegen de Samsung Galaxy NotePro 12.2 – opvallend is dat beide tablets een dedicated stylus hebben, dus verwachten we dat de nieuwe Sony-tablet dat ook gaat hebben. De overige specificaties worden als high-end omschreven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.