Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung gaat toch door met berichtendienst ChatOn

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2014, 10:18 CategorieAndroid

Eerder deze week kwam naar buiten dat Samsung de stekker uit de berichtendienst ChatOn trekt, maar dat spreekt het bedrijf nu tegen. Wat er precies misgegaan is in de communicatie is niet bekend, maar je kunt voorlopig je berichten via ChatOn blijven versturen.

ChatOn

Dinsdag verscheen opeens het bericht dat de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung stop met de berichtendienst ChatOn. En wij geloofden dat, omdat het in lijn viel met de berichtgeving het moeilijk heeft op de smartphone- en phablet-markt en voornemens is alle diensten en producten te stroomlijnen. Zo gaat Samsung minder smartphones produceren de komende tijd en kijkt het kritisch naar wat het voor diensten aanbiedt, wat het bedrijf daaraan kan veranderen en waar eventueel de stekker uit moet worden getrokken.

ChatOn leek ook een logische kanshebber als het gaat om het beëindigen van diensten. Hoewel de chat-app op miljoenen smartphones en tablets te vinden is, en daardoor een grote install base heeft, leek het maar niet van de grond te komen. Samsung-smartphone-, phablets- en tablets-eigenaars gebruiken de service simpelweg niet, omdat de ontvanger van je berichten dezelfde dienst op zijn apparaat moet hebben – en dat is in de meeste gevallen niet zo. Wel heeft bijna iedereen WhatsApp, dus leek de strijd al snel gestreden voor Samsung.

Maar nu blijkt dus dat Samsung niet voornemens is de stekker uit ChatOn te trekken. Ondanks het feit dat het een service is waar geen groeimogelijkheid meer voor bestaat, ziet de directie bij het Zuid-Koreaanse bedrijf nog geen reden die stekker er ook daadwerkelijk uit te trekken en spreekt daarom de berichtgeving van eerder deze week tegen. Geen nood dus als je de dienst wel gebruikt: voorlopig kun je dus nog in alle rust je berichten en foto’s via ChatOn naar je vrienden versturen. En hopen dat die dan ook daadwerkelijk gelezen worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.