Samsung Galaxy Note 4 doet het beter dan Note 3

06 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-4

Samsung heeft laten weten dat de Galaxy Note 4 het in Noord-Amerika en West-Europa tot nu toe beter doet dan de Samsung Galaxy Note 3. Helaas heeft de Koreaanse fabrikant de omzet en verkoopcijfers niet bekendgemaakt.

Samsung Galaxy Note 4

De Samsung Galaxy Note 4 is waarschijnlijk één van de grootste spelers op de phablet-markt. De fabrikant toonde, voordat de Note 4 gelanceerd werd, veel vertrouwen in het apparaat en het lijkt erop dat dat vertrouwen niet helemaal misplaatst was. Vorige week kwam nog naar buiten dat Samsung zo’n 4,5 miljoen exemplaren van de Galaxy Note 4 had verkocht – wat op zich een indrukwekkend aantal is, omdat de phablet destijds voornamelijk nog in China en Zuid-Korea verkrijgbaar was.

Maar Samsung’s Senior Vice President, Kim Hyun-joon, heeft inmiddels laten weten dat het ook elders goed gaat met de Note 4. Vooral in Noord-Amerika en West-Europa doet hij het goed – maar precieze verkoopcijfers heeft de beste man helaas niet gegeven. Dit moet als een ware opluchting komen, aangezien Apples iPhone 6 Plus heel wat marktaandeel weg snoepte van de pionier op het gebied van phablets. Nota bene in het Samsung-land: in Zuid-Korea, waar Samsung zijn hoofdkantoor heeft staan. Pijnlijk.

Verder kwam vorige week naar buiten dat de Note 4 het over het algemeen minder goed doet dan z’n voorganger. Uit een verslag bleek dat er een half miljoen minder exemplaren over de toonbank zijn gegaan van de Note 4, sinds z’n lancering, in vergelijking met dezelfde periode van de Note 3. Dat, samen met de bedreiging die Apple begint te vormen op de phablet-markt, moet er ongetwijfeld voor hebben gezorgd dat Samsung zich enigszins zorgen heeft gemaakt over het succes van de Note 4. En dan is elk goed nieuws welkom.

Reacties (0)