Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 4 krijgt ‘kleine’ firmware-update

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2014, 9:51 CategorieAndroid

Samsung heeft dit weekend een over the air-update (OTA) voor de Galaxy Note 4 vrijgegeven, die maar liefst 137MB weegt. Maar wat het doet, weten we niet. De update zorgt er in elk geval voor dat we de gebruikelijke bug fixes en presentatieverbeteringen krijgen.

Samsung Galaxy Note 4

Afgelopen weekend meldden Samsung Galaxy Note 4-gebruikers in zowel Griekenland als Duitsland dat hun phablet voorzien is van een ‘kleine’ firmware-update. Klein slaat in dit geval op het feit dat de aanpassingen marginaal zijn, aangezien die update maar liefst 137MB weegt. Wat het precies doet, weten we niet, aangezien Samsung geen change log (een lijst met aanpassingen) heeft vrijgegeven. Voorlopig staat deze over the air-update dus voor enkele bug fixes en prestatieverbeteringen, maar misschien is dat dan ook echt alles.

Het gaat om de build met het nummer N910FXXU1ANK4 en het zou momenteel ook de rest van Europa bereiken. De vorige update, genummerd met XXU1ANJ4, bood niet alleen enkele bug fixes en prestatieverbeteringen voordat het apparaat gelanceerd werd, het zorgde er ook voor dat de al indrukwekkende batterij nog langer mee zou gaan. Mocht je handmatig op deze nieuwe update willen controleren, ga dan naar Instellingen > Over de telefoon > Software-update. Geef die knop rechts onderin een tap en binnen een paar seconden krijg je respons.

De Samsung Galaxy Note 4 is een kruising tussen een telefoon en een tablet, wat een phablet genoemd wordt. Samsung brengt al een aantal jaar deze succesvolle Note-serie op de markt en voorziet gebruikers van een groot scherm (5,7 inch), een goede processor (Qualcomm Snapdragon 805) en een hoge resolutie (2560 x 1440). Verder heeft de Samsung Galaxy Note 4 zo’n beetje elke moderne aansluiting die je van een phablet mag verwachten en heeft-ie twee camera’s: eentje van 16MP aan de achterkant en eentje van 3,7MP aan de voorkant.

 • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. hans
  16 september, 2015 om 23:14

  Sinds de update telefoon veelste traag reageert traag bij ontgrendelen via vingerafdruk. Dus ik zou t niet doen de update

 2. mh
  08 november, 2015 om 19:53

  Sinds deze update is de accu levensduur nog maar de helft. Binnen 7 uur 40% batterij verlies door Android systeem. Hoe kom ik van deze update af?

 3. Richard
  18 maart, 2016 om 11:03

  Misschien moet je toch overwegen een reset uit te voeren! Wat ook aangeraden wordt naar een firmware update!

 4. M Haaijer
  23 april, 2016 om 13:25

  Echt een drama update voor de batterij. Vroeger kon ik vrij snel opladen maar dat duurt nu zeker 2 tot 2,5x zo traag. Batterij gaat sneller leeg en ik heb nu al twee keer vastlopergehad (batterij verwijderen) Daarvoor nooit!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.