Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung: ‘Galaxy Note Edge is een stevig apparaat’

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2014, 9:48 CategorieAndroid

Samsung wil dat toekomstige consumenten zich geen zorgen gaan maken over de duurzaamheid van de Samsung Galaxy Note Edge. In een blogpost heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf aangegeven dat het scherm aan de zijkant tegen een stootje kan en niet zomaar dingen activeert.

Samsung Galaxy Note Edge

Het duurt nu niet lang meer voordat de Samsung Galaxy Note Edge ook in Nederland verkrijgbaar is. Mocht je nou geïnteresseerd zijn in het toestel, maar zet je je vraagtekens bij de duurzaamheid van het fragiel uitziende apparaat? Dan heeft Samsung goed nieuws: de Galaxy Note Edge heeft een metalen frame, wat de phablet een stuk steviger maakt dan-ie er uitziet. Waarschijnlijk wil Samsung nu het één en ander voor zijn, aangezien de Galaxy Note 4 destijds voor wat ophef zorgde: er zat wel heel veel ruimte tussen het scherm en de rand.

Samsung geeft ook aan dat de Galaxy Note Edge niet zomaar kapot gaat wanneer je hem laat vallen. Het idee dat dit wel snel gebeurt dankzij het scherm aan de zijkant, is iets dat Samsung nog bij de consument weg moet praten. Samsung schijnt de Edge aan meer dan duizend val- en breektests te hebben laten ondergaan – het schijnt zelfs zo te zijn dat er ook speciaal op de Edge gerichte tests zijn bedacht, omdat je deze phablet nou eenmaal anders vasthoudt en daardoor dus ook anders kan laten vallen.

Verder wil de Zuid-Koreaanse fabrikant aangeven dat het scherm aan de zijkant niet zomaar willekeurig op touch input reageert. De designers van het apparaat hebben het touchscreen gevoelig gemaakt voor vingers en niet voor je handpalm: dat verschil herkent het scherm. Ook schijnt het schermpje het verschil te weten tussen het bewust indrukken van het scherm en wanneer dat een keer per ongeluk gebeurt. Dat zijn natuurlijk allemaal mooie berichten, maar we weten het allemaal pas echt zeker wanneer we het apparaat zelf vasthouden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.